Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Helen Weerheim

ZP® - Magazine

, 8 November 2019 15:32Laatste update op: 31 August 2020 18:49

Hallo, Ik ben Helen Weerheim, en als verpleegkundige op een kraamafdeling ben ik al sinds 1995 erg geïnteresseerd in de kwetsbare periode rondom moeder en kind in het kraambed. Borstvoeding geven is daarvan zo’n belangrijk onderdeel dat ik de opleiding ben gaan volgen in 1997. Sinds 1998 ben ik lactatiekundige IBCLC, dé professional die kan helpen bij uitdagingen rondom de borstvoeding.

Borstvoeding

Borstvoeding geven is iets heel natuurlijks en een logisch vervolg op je zwangerschap. Maar soms gaat dat niet altijd zonder slag of stoot. Samen met mamma/de ouders en de baby kijk ik naar wat er mogelijk is en wat er eventueel moet worden ingezet om de borstvoeding te laten slagen. Leidend zijn voor mij hierbij vooral de borstvoedingswensen die de moeder aangeeft. Ook houd ik rekening met de grenzen van zowel moeder als kind.

In het kraambed, maar soms ook veel later help ik mama’s bij de uitdagingen die ze ervaren bij het (borst)voeden van de baby. Ook bij vragen in de zwangerschap of bij ziekte en medicijngebruik kan de lactatiekundige een moeder bijstaan en haar helpen.

Stuur een e-mail

Over mij

Na de opleiding HBO-V heb ik 12 jaar met veel plezier in Zwitserland gewoond en gewerkt. Daar zijn ook alle drie mijn zoons geboren (1998, 2000, 2003). In 2006 zijn we teruggekomen naar het dorp waar ik als kind ben opgegroeid: Hazerswoude - en daar hebben we het nog steeds naar ons zin.

In 2010 ben ik mijn eigen lactatiekundige praktijk gestart. ‘De zoete parel’ verwijst naar de kostbaarheid van elke druppel moedermelk.

Verloskundigenpraktijk Wereldkind

Als vrijgevestigde lactatiekundige kom ik bij jou op huisbezoek in de wijde omtrek van het Groene Hart. Daarnaast werk ik ook als oproepkracht op de kraamafdeling in het ziekenhuis in Leiderdorp.

Verloskundigenpraktijk Voorburg

Bij Bureau Klasse Kraamzorg in Voorburg verzorg ik al een paar jaar de informatie-avonden voor zwangeren en doe huisbezoeken in en rondom Den Haag-Voorburg- Leidschendam. Naast mijn werk als vrijgevestigde lactatiekundige werk ik ook als oproepkracht op de kraamafdeling in het ziekenhuis in Leiderdorp.

Wil je meer informatie over lactatiekundigen en lactatiekundige zorg? Kijk dan even op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL).

Contactgegevens

Praktijk: De Zoete Parel
Vestigingsplaats: Hazerswoude-dorp
Telefoon: 06-41329210
E-mail: dezoeteparel@gmail.com

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard