1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Helen Weerheim

  Gepubliceerd op: 11-8-2019Bewerkt op: 11-15-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-8-2019Bewerkt op: 11-15-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hallo, Ik ben Helen Weerheim, en als verpleegkundige op een kraamafdeling ben ik al sinds 1995 erg geïnteresseerd in de kwetsbare periode rondom moeder en kind in het kraambed. Borstvoeding geven is daarvan zo’n belangrijk onderdeel dat ik de opleiding ben gaan volgen in 1997. Sinds 1998 ben ik lactatiekundige IBCLC, dé professional die kan helpen bij uitdagingen rondom de borstvoeding.

  Borstvoeding

  Borstvoeding geven is iets heel natuurlijks en een logisch vervolg op je zwangerschap. Maar soms gaat dat niet altijd zonder slag of stoot. Samen met mamma/de ouders en de baby kijk ik naar wat er mogelijk is en wat er eventueel moet worden ingezet om de borstvoeding te laten slagen. Leidend zijn voor mij hierbij vooral de borstvoedingswensen die de moeder aangeeft. Ook houd ik rekening met de grenzen van zowel moeder als kind.

  In het kraambed, maar soms ook veel later help ik mama’s bij de uitdagingen die ze ervaren bij het (borst)voeden van de baby. Ook bij vragen in de zwangerschap of bij ziekte en medicijngebruik kan de lactatiekundige een moeder bijstaan en haar helpen.

  Over mij

  Na mijn HBO-V opleiding (1994) heb ik 12 jaar met veel plezier in Zwitserland gewoond en gewerkt. Daar zijn ook alle drie mijn zoons geboren (1998, 2000, 2003). In 1997 ben ik gestart met de opleiding tot lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) die ik in 1998 heb afgerond met een internationaal examen.
  In 2006 zijn we teruggekeerd naar het dorp waar ik als kind ben opgegroeid: Hazerswoude.
  Ondertussen zijn de oudste 2 jongens al uitgevlogen en staan op eigen benen. Alleen de jongste woont nog thuis en doet dit jaar 5 HAVO.

  In 2010 ben ik mijn eigen lactatiekundige praktijk gestart. ‘De zoete parel’ verwijst naar de kostbaarheid van elke druppel moedermelk.

  Verloskundigenpraktijk Wereldkind

  Als vrijgevestigde lactatiekundige kom ik bij jou op huisbezoek in de wijde omtrek van het Groene Hart. Daarnaast werk ik ook als oproepkracht op de kraamafdeling in het ziekenhuis in Leiderdorp.

  Verloskundigenpraktijk Voorburg

  Bij Bureau Klasse Kraamzorg in Voorburg verzorg ik al een paar jaar de informatie-avonden voor zwangeren, geef ik bijscholingen aan de kraamverzorgenden en doe huisbezoeken in en rondom Den Haag-Voorburg-Leidschendam. Naast mijn werk als vrijgevestigde lactatiekundige IBCLC werk ik ook als verpleegkundige (met een klein contract) op de kraamafdeling - Moeder en Kind Centrum - in het ziekenhuis in Leiderdorp.

  Hulp nodig?

  Heb je vragen over de borstvoeding, misschien al wel in de zwangerschap; is het een uitdaging om je baby aan de borst te krijgen of wil je bijvoorbeeld weten hoe je werk en borstvoeding kunt combineren, weet dan dat je mij het beste telefonisch of via een Whatsapp berichtje kunt bereiken. Alle dagen van de week.

  Wil je meer informatie over lactatiekundigen en lactatiekundige zorg? Kijk dan even op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL).

  Contactgegevens

  Praktijk: De Zoete Parel
  Vestigingsplaats: Hazerswoude-dorp
  Telefoon: 06-41329210
  E-mail: dezoeteparel@gmail.com

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard