1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Fysiotherapie Brouwhuis

  Gepubliceerd op: 11-3-2021Bewerkt op: 11-3-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-3-2021Bewerkt op: 11-3-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Baby’s (0-1,5 jaar)

  Baby’s (0 tot 1½ jaar) worden thuis in hun vertrouwde omgeving onderzocht en behandeld. Op deze manier kan concreet en praktisch advies gegeven worden in de thuissituatie. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de houding van baby’s met een voorkeurshouding,

  Een voorkeurshouding houdt in dat uw kindje liggend op zijn rug steeds naar dezelfde kant kijkt en dus altijd op dezelfde kant van zijn hoofdje ligt. Dit gedrag kan zijn oorsprong hebben in de zwangerschap. Het kan echter ook ontstaan tijdens de geboorte of de eerste paar weken na de geboorte. U kunt deze voorkeurshouding zelf signaleren. Het kan ook zijn dat de consultatiebureau-arts u hierop wijst. Door de voorkeurshouding en het langdurig op een kant van het (achter)hoofd liggen ontstaat er soms een afplatting of een scheve stand van het hoofdje. Een voorkeurshouding kan er ook toe leiden dat een kindje zijn armen en benen niet aan beide kanten evenveel beweegt, dat de baby niet recht kan liggen of het hoofdje niet recht kan houden. De eenzijdige voorkeur kan het kind zelfs belemmeren in de verdere ontwikkeling.

  Kinderoefentherapie

  Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie Cesar en oefentherapie Mensendieck. Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen wanneer deze een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren van het kind. Hierbij kan gedacht worden aan: niet goed meekomen tijdens de gymles, het buitenspelen maar ook aan moeite met kleuren en schrijven.

  Ons team bestaat uit

  Dineke van Veghel - van Dam

  Ik ben Algemeen Praktiserend Fysiotherapeut maar heb wel verschillende specialiserende cursussen gedaan zoals voor mensen met COPD ( een chronische long aandoening ) en bekkenproblematiek bij zwangerschap en incontinentie. En sinds 2016 gespecialiseerd in Oedeem therapie. Belangrijk is voor mij het individuele contact met de patient.

  Leonie Essens

  Ik behandel zowel kinderen als volwassenen. De kinderen vanaf de leeftijd 0 jaar wegens motorische problemen, houdingsproblemen en/of sensorische problemen. Voor volwassenen behandel ik de klachten als houdingsproblematiek, rugklachten, nek- en schouderklachten en hoofdpijnklachten. Tevens heb ik cursusssen gevolgd voor het geven van ademhalings- en ontspanningstherapie. Ik vind de afwisseling van kinderen met volwassenen als patienten erg leuk!

  Monique Jacobs

  Ik kom tijdens het zwangerschapsverlof van Else werken bij fysiotherapie Brouwhuis. Ik zal de patiënten van Else zo goed mogelijk over nemen.

  Contactgegevens

  Fysiotherapie Brouwhuis
  Maaslaan 206 Helmond

  Telefoon
  Fysiotherapie: 0492-513025
  Oefentherapie: 0492-560105
  Mobiel: 06 36210042

  Online
  E-mail: fysio.brouwhuis@kpnmail.nl
  Website: www.fysio-brouwhuis.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard