1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Fysiotherapeutisch Centrum van Bergen

  Gepubliceerd op: 2-22-2019Bewerkt op: 12-5-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-22-2019Bewerkt op: 12-5-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hallo, wij zijn Dieuwke, Elisabeth en Nicole. Alle drie bekkenfysiotherapeuten. Nicole is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie. Dieuwke en Elisabeth zijn oud- bestuursleden.

  In de praktijk in Bennekom zien we veel zwangere of pas bevallen vrouwen met klachten van het bekken en/of bekkenbodem. Bijvoorbeeld: pijnklachten rondom het bekken of lage rug, een zwaar vermoeid gevoel aan de onderkant, maar ook urine- en ontlastingsverlies.

  Bekijk hier ons uitgebereide team met fysiotherapeuten.

  Fit blijven

  Zwangerschap en bevalling vragen veel van je lichaam, het is daarom belangrijk om zo fit mogelijk te blijven. Bewegen is hiervoor het beste recept. Met ZwangerFit werk je wekelijks een uur aan je kracht en conditie. Er wordt rekening gehouden met wat jij aan kunt. Eén keer per drie weken wordt er een half uurtje informatie gegeven over een thema rondom de zwangerschap en bevalling. Je bepaalt zelf of je dit wilt volgen.

  Na de bevalling wil je het liefst zo snel mogelijk weer fit zijn. Je lichaam heeft wel tijd nodig om te herstellen. Wij kunnen je helpen om op een goede manier je dagelijkse activiteiten en bewegen/sporten weer op te pakken. Tijdens ZwangerFit kun je onder begeleiding van ons trainen zodat je weer zonder blessures op je eigen sportniveau komt. Het is ook heerlijk om even een eigen mama-af-momentje te hebben.

  Klachten

  Soms ontstaan er toch pijnklachten van het bekken of lage rug, verlies je ongewild urine of ontlasting, voel je een zwaar vermoeid gevoel aan de onderkant of voel je pijn bij het vrijen. Met al deze klachten kun je bij ons terecht. Samen met jou zorgen we ervoor dat de klachten snel verminderen of zelfs verdwijnen.

  Neem dus contact op als je vragen hebt tijdens de zwangerschap of na je bevalling. Blijf niet doorlopen met klachten, maar maak het bespreekbaar.

  Contactgegevens

  Praktijk: Fysiotherapeutisch Centrum van Bergen
  Website: www.fysiomanueel.nl
  Telefoon: 0318-575165
  E-mail: praktijk@fysiomanueel.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard