1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Femmie de Jong

  ZP® - Magazine

  , 19 oktober 2018 16:02Laatste update op: 14 september 2020 12:50

  Van oorsprong ben ik A-verpleegkundige en via het moederschap (1980) ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in, en onder de indruk geraakt van, borstvoeding. In 1987 werd ik contactpersoon van de vereniging Borstvoeding Natuurlijk en in 1994 greep ik mijn kans om het oude beroep en mijn nieuwe hobby samen te voegen in de opleiding lactatiekunde. www.LactatiekundigeFemmie.nl

  Al doende en lerend ontdekte ik steeds meer over het voeden en over de voeding. Formidabel: wat is dat magnifiek dat een moeder haar eigen kind kan zogen, waardoor het groeit en optimaal uit de verf komt. Dat voorrecht, speciaal voor de vrouw, gun ik aan iedere moeder en ik hoop dat steeds meer baby’s gevoed worden zoals de natuur het bedoeld heeft.

  IBCLC

  Sinds 1995 heb ik het internationale lactatiekundige-certificaat en mag ik IBCLC achter mijn naam zetten. Sindsdien heb ik mijn titel up-to-date gehouden door elke vijf jaar genoeg studiepunten te halen en elke tien jaar opnieuw examen te doen. Momenteel werk ik als vrijgevestigd lactatiekundige in Midden- en Oost-Gelderland. Van 2009-2011 heb ik in Rijnstate gewerkt en tot eind 2016 ben ik 20 jaar als auditor betrokken geweest bij het Zorg voor Borstvoedingcertificaat. Sinds begin 2017 heb ik naast mijn lactatiekundige bezigheden mijn oorspronkelijke beroep van A-verpleegkundige weer opgepakt als ZZP-er in de Zorg.

  Wanneer kun je bij mij terecht?

  Tijdens de zwangerschap

  Als je meer wilt weten over hoe je het geven van borstvoeding op een relaxte en natuurlijke manier kunt aanpakken, kun je bij mij een voorlichtingsavond volgen.
  Die geef ik in Aalten elke oneven maand op donderdagavonden. Voor actuele data kun je kijken op mijn website. Als je niet zo’n type bent die van voorlichtingsavonden in groepsverband houdt, kan ik ook bij jou/jullie thuis informatie geven op een moment dat in jullie agenda past.

  Tijdens het kraambed en daarna

  Als je vindt dat je bij het geven van borstvoeding wel wat hulp en begeleiding kunt gebruiken, kun je zelf contact met mij opnemen. Uiteraard kun je afwachten of de kraamverzorgende, de verloskundige of iemand van het consultatiebureau op het idee komt om je door te verwijzen naar mij (of een andere lactatiekundige), maar als je zelf al eerder op het punt bent aangekomen dat je om raad verlegen zit, mag je vrijblijvend contact opnemen. We kunnen dan samen bespreken of een huisbezoek nodig is of dat ik je telefonisch kan informeren.

  Zo ben ik te bereiken

  Het werkt goed om via de mail een bericht te sturen maar het werkt beter om via Whatsapp of Telegram een appje te sturen. Uiteraard kan gewoon bellen ook ;-). Facebook heb ik ook (LKFemmie) maar daar kijk ik niet dagelijks op.

  Hierbij kan ik van dienst zijn

  Heb je pijn bij het voeden, heb je te veel melk of te weinig, drinkt je baby inefficiënt en/of is er onvoldoende groei, is er sprake van (rand)prematuriteit, drinkt je baby helemaal nog niet of niet meer aan de borst, moet je stoppen met borstvoeding vanwege medicatie, heb je vragen over het afkolven (met de hand of machinaal), wil je iets weten over de soorten kolven, is er sprake van een schimmelinfectie, een strakke tong- en/of lipriem of borstontsteking (steriel of infectueus) of weet je geen raad met het huilen van je baby (voeden op verzoek) en met het slaap- en waakgedrag van je baby, is er sprake van tepel-/speenverwarring, is een fopspeen nu wel of niet handig en wat kun je doen om het moederschap vol te houden (tips voor je eigen voeding)? Bij al deze vragen en nog meer kan ik je op weg helpen, zodat je in jouw omstandigheden toch een mogelijkheid vindt om een borstvoedingsrelatie met je kind te hebben, zelfvertrouwen te krijgen en van je kindje te gaan genieten.

  Tenslotte

  Borstvoeding ademt natuur, door de melk, door de manier van voeden, door het inspelen op de signalen van je kindje en door het frequente contact. Jij als moeder en jullie als ouders hebben even tijd nodig om de goede draad op te pakken en zelf een manier vinden om een gelukkig gezin te zijn. Vraag hulp als je die draad even kwijt bent! Hopelijk tot ziens bij de cursus!

  Contactgegevens

  Website: www.LactatiekundigeFemmie.nl
  Telefoonnummer: 06-11 32 50 66
  E-mailadres: lactatiekundige@gmail.com of verpleegkundigefemmie@gmail.com
  Vestigingsplaats: Doetinchem

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard