Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Eveline van de Ven

ZP® - Magazine

, 5 January 2021 16:29Laatste update op: 5 January 2021 16:30

Hallo, ik ben Eveline van de Ven en werk als oefentherapeut bij Balans in bewegen. Binnen het team behandel ik de vrouwen met bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap. Vanuit de oefentherapie werken we aan het optimaliseren van houding- en bewegingsgedrag om klachten te voorkomen en/of verhelpen. Zo kun jij weer makkelijker bewegen!

Bekijk website

Bekkenpijn

Tijdens de zwangerschap is het mogelijk dat je bekkenpijn krijgt. Dit is te herkennen aan pijn in en rond het bekken. Vaak voelt het beurs, zeurend of stekend en soms straalt dit ook uit naar de benen of de rug. Je hebt dan bijvoorbeeld moeite met opstaan na lang zitten, lang staan, omdraaien in bed of op een been staan om je kleren aan te trekken. Binnen de behandelingen voor bekkenpijn werk ik via de C. Röst methode. Ik kijk naar de stand van het bekken en hoe je beweegt. Op die manier kunnen we er eerst voor zorgen dat jouw bekken weer soepel beweegt en kunnen we daarna werken aan het optimaliseren van je beweegpatroon om de klachten te voorkomen. Ik vind werken met vrouwen met bekkenpijn ontzettend waardevol, het maakt namelijk het verschil tussen moeilijk functioneren in je dagelijks leven naar weer makkelijk de dag door. Het is fijn om vrouwen meer inzicht in hun beweegpatronen en lijf te kunnen bieden.

Stuur een e-mail

Klachten na de bevalling

Na de bevalling kun je naast bekkenpijn ook last krijgen van je rug, polsen, nek en schouders. Vaak komt dit door een andere belasting nu je de zorg draagt voor je nieuwe kindje. Ook hier kan oefentherapie een oplossing zijn. We kijken samen naar jouw beweegpatroon en klachten. Je krijgt gericht oefeningen krijgt om de klachten te verminderen en we werken samen aan de verandering in je beweegpatroon met je kindje, zodat de klachten niet terugkomen.

Wat is oefentherapie?

Het mooie aan de oefentherapie is dat je positieve beweegervaring krijgt, meer kennis over je lijf en inzicht in je beweegpatroon, waar je ook na de bevalling nog wat aan hebt! Het is een duurzame vorm van therapie, wat mij ook zo naar dit beroep toe trok.

Contactgegevens

Praktijk: Balans in bewegen
Hoofdlocatie: Scheveningseweg 72, Den Haag (Scheveningen)
Website: www.balansinbewegen.com
Telefoon: 06-28 31 06 59
E-mail: eveline@balansinbewegen.com

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard