Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Esther van Wagtendonk

ZP® - Magazine

, 30 augustus 2021 19:01Laatste update op: 31 augustus 2021 09:44

In de eerste 1000 dagen – vanaf de conceptie tot tweede verjaardag – maakt je kind duizelingwekkende ontwikkelingen door. Ontwikkelingen die bepalend zijn voor de rest van zijn of haar leven. Daarom stellen wij van kinderdagverblijf de Stern alles in het werk om je kind de beste basis te geven. Omdat dat veel verder gaat dan ‘de fles geven en op tijd een schone luier’, spreken we liever van kindontwikkeling dan kindopvang. Dat doen we met veel vakkennis, maar vooral veel liefde en aandacht.

Zelfontplooiing staat voorop

Kinderdagverblijf de Stern* in Park16hoven staat voor opvang (ontwikkeling!) in een natuurlijke omgeving waarin kinderen van en met elkaar leren. De natuur en het ritme van de seizoenen nemen daarbij een belangrijke plaats in. De kinderen krijgen bij ons alle ruimte, letterlijk en figuurlijk. Ook bij de baby’s staat zelfontplooiing voorop. Daar bedoelen we mee dat we echt aansluiten bij wat het kind wil. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en hebben een enorme ontdekkingsdrang. Wij willen hen daarin op geen enkele manier beperken, maar stimuleren hen juist: om de wereld om hen heen, maar ook zichzelf te ontdekken.

Vies worden moet!

De Stern maakt gebruik van natuurlijke spel- en knutselmaterialen zoals echte klei, bijenwas, vilt, wol en veel hout. En als we naar buiten gaan… mogen de kinderen lekker vies worden. Ik zou bijna willen zeggen: het moet! Opgroeien in de natuur – daar hoort een vies of nat pak nu eenmaal bij. Ga maar midden in een plas zitten als je dat wilt.

Alle kansen in één gebouw

Ons kinderdagverblijf is onderdeel van kindcentrum de Stern. Dit betekent dat we samen met de school, de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal in één gebouw zitten en nauw met elkaar samenwerken. We werken vanuit één visie en zorgen zo samen voor een soepele overgang van opvang naar onderwijs. Kies je voor kinderdagopvang bij de Stern, dan bied je je kind alle kansen.

*Kinderdagverblijf de Stern is een locatie van kinderopvangorganisatie KindeRdam. Met 80 locaties in Rotterdam en omstreken is er altijd kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang bij jou in de buurt.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard