1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Esther van Veldhuijzen

  ZP® - Magazine

  , 1 februari 2018 19:36Laatste update op: 15 juli 2020 16:25

  Mijn naam is Esther van Veldhuijzen en de tijd met een steeds groter groeiende buik en alle onzekerheden en keuzes, ligt nog maar net achter mij. Hoe maak je in vredesnaam keuzes als de hormonsters door je lijf gieren? Been there, done that. Ik had het geluk dat ik werkzaam ben bij Kindercentrum Bzzzonder en daarvoor een gastouderbureau heb gerund.

  Toen ik, na jarenlang wachten, zwanger was van mijn eerste kindje, wist ik al direct waar hij heen zou gaan als ik weer zou gaan werken. Een gastouder. En wel eentje op een boerderijtje. Ik kende de gastouder al jaren en ze had een plekje vrijgehouden voor het geval ik ooit eens een kindje zou krijgen. Geen rondleidingen, geen gepieker over hoe en wat.

  Weer aan het werk gaan was dan ook totaal geen issue. En ik weet dat dat anders kan zijn, hoor. Maar mijn hormonen waren uitgeraasd en ik was er wel weer aan toe. Ik ken ook andere verhalen. Van huilend achter je bureau zitten tot stoppen met werken. Met mijn tweede moest ik op zoek naar een andere opvangsoort. En ook die keuze was snel gemaakt. Want als je met hart en ziel bij een kinderopvangorganisatie werkt, kun je bijna niet anders dan daarvoor kiezen.

  Wat een verschil! Ineens moest ik twee kinderen klaarstomen voor een dagje opvang. Help! Maar ik had ook ineens te maken met ruimere openingstijden. Waardoor ik soms nog net even dat mailtje kon typen of mijn artikel af kon schrijven. En voor ons was een kinderdagverblijf goedkoper dan de gastouder op het boerderijtje.

  Mijn dochtertje vond het helemaal niet zo leuk in het begin. En dat maakt dat je wel iets minder rustig op je werk zit. Maar ik weet nog heel goed dat ze krampjes had gehad, ontroostbaar was en de pedagogisch medewerker had ontdekt dat ze rustig werd als je haar met haar buik op je arm wiegde. Ik vond het zo fijn om te horen dat ze gekeken had naar mijn kleine meisje en ontdekt had wat zij fijn vond. Belangrijk!

  Inmiddels gaan beiden alweer een tijdje naar Kindercentrum Bzzzonder. En ik hou van Bzzzonder. Ja, ik werk er. Dus ja, ik ben bevooroordeeld. Maar ook als dat niet zo zou zijn zou ik voor 100% kiezen voor deze kinderopvang. Bij Bzzzonder is iedereen welkom. Ook kinderen met een extra zorgvraag . Samen waar het samen kan, omdat je daarvan leert.

  Mijn kinderen worden opgevangen bij Bzzzonder Hart van Vathorst. Ze gaan wekelijks op bezoek bij de oude mensen die ook in het pand wonen, hebben op de groep te maken met kinderen met een beperking en worden dagelijks begroet door de gastvrouw die in een rolstoel zit. In hun kleine wereld hebben ze te maken met een doorsnee van de maatschappij. En dat is waardevol.

  Dat geldt niet alleen voor Bzzzonder Hart van Vathorst, maar ook voor de andere locaties in Amersfoort en Nijkerk:

  • De Laakboerderij zit in een schattig oud boerderijtje in Vathorst.
  • Bzzzonder De Vathorst zit in het Kinderbelevingscentrum De Vathorst en heeft een eigen kookstudio (op dinsdag kun je aanschuiven bij Mmmaaltje voor een warme maaltijd). Bzzzonder Vermeerkwartier zit naast het Randenbroekerpark en maakt gebruik van de sportvelden.
  • Bzzzonder ’t Woud zit in Appel en kan zich, samen met de school in hetzelfde pand, onderdeel van Landgoed de Appelgaard noemen.
  • Bzzzonder Paasbos en Bzzzonder Corlaer zitten in Nijkerk. Paasbos heeft een verticale groep en zit in de Maranathaschool (handig voor later). Corlaer heeft ook horizontale groepen en bevindt zich in de wijk Corlaer.
   Elke locatie heeft haar eigen unieke sfeer, maar op elke locatie is elk kind welkom!

  Wil je die sfeer een keertje proeven? Of mij een keertje persoonlijk spreken (vind ik leuk)? Neem dan gerust contact op!

  Kindercentrum Bzzzonder - www.bzzzonder.nl - 088-2999600 - info@bzzzonder.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard