Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Erna Schuiteman-Elbertsen

ZP® - Magazine

, 1 november 2018 22:02Laatste update op: 14 oktober 2020 09:25

Mijn naam is Erna Schuiteman-Elbertsen, getrouwd en moeder van twee kinderen. Als vrijgevestigde lactatiekundige wil ik mij voor de ouders en baby's inzetten om de borstvoeding te begeleiden, wanneer die niet zo gaat als gewenst. Hierbij de persoonlijke wensen en keuzes van jullie als ouders respecterend, zodat jullie kunnen terugkijken op een borstvoedingsperiode die zeker de moeite waard is geweest.

Al in de zwangerschap kan je je voorbereiden op het geven van borstvoeding , hiervoor is er de maandelijkse informatieavond borstvoeding bij je eigen verloskundige praktijk (als dit weer mogelijk is) of een online Live webinar vanuit je eigen huis mogelijk.

Daarna zal ik evt. In de kraamweek of in de periode die volgt met veel plezier samen met jullie gaan kijken/zoeken naar de beste oplossing die in jullie situatie op dat moment haalbaar is. Na een consult zul je van mij altijd een verslag per mail krijgen zodat jullie na mijn bezoek alles nog eens rustig kunnen nalezen en alle tips en trucs in de praktijk kunnen brengen.

Daarnaast heb ik in de regio goede contacten met verschillende verloskundigenpraktijken en kraamzorginstellingen. Met jullie toestemming zal ik hen eventueel ook betrekken bij de gemaakte afspraken en de zorg op elkaar afstemmen. Ik vind het belangrijk om ook na het consult jullie nog even te volgen om te kijken of het consult naar wens is verlopen. Dit kan telefonisch, via de App of mail.

Waarom ben ik lactatiekundige geworden?

Vanaf 1992 werkte ik als kraamverzorgende, en na mijn eigen borstvoedingsperiode (2000 en 2002) wilde ik meer voor voedende moeders kunnen betekenen. Daarom ben ik in 2006 contactpersoon geworden bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. Om a.s ouders en baby's nog beter te kunnen ondersteunen heb ik in 2009-2010 met collega Annemiek de opleiding lactatiekunde gevolgd aan de Hogeschool van Utrecht en aansluitend het internationaal IBLCE-examen gehaald, daarna blijf ik mij jaarlijks scholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op gebied van borstvoeding en ik ben aangesloten bij de NVL. Waardoor de kosten van de begeleiding /adviezen vaak vergoed worden doorvoeren aanvullende zorgverzekering.

Contactgegevens:

Naam: Erna Schuiteman-Elbertsen
Vestigingsplaats: Ermelo e.o.
Website: www.metdeborstvooruit.nl
Telefoonnummer: 06-54337152
E-mailadres: info@metdeborstvooruit.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard