1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Eric van Dooren

  Gepubliceerd op: 5-18-2020Bewerkt op: 1-28-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-18-2020Bewerkt op: 1-28-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hallo, ik ben Eric van Dooren, osteopaat in de omgeving Soest en Baarn. Als osteopaat behandel ik allerlei klachten die te maken hebben met het menselijk lichaam. Osteopathie is een manuele geneeswijze, die het lichaam als een geheel ziet en behandelt.

  Het richt zich op het herstellen van de normale bewegelijkheid van het lichaam. Als een deel van ons lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten geven in andere delen. Ons lichaam is dan uit zijn “normale” balans gebracht en gaat dan compenseren uiteindelijk mogelijk pijnklachten geven. Als osteopaat onderzoek ik met mijn handen waar er in het lichaam de bewegingen niet optimaal zijn en herstel de samenwerking tussen de organen, het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten). Het kan dus zijn dat ik als osteopaat mij richt op een andere plaats dan waar de klacht zich voordoet.

  Zwanger

  Zo ook voor u als u zwanger bent. Of u nu in het begin, midden of bijna aan het einde van uw zwangerschap zit. En heeft u klachten aan het bekken, lage rug of heupen? Maar ook voor ademhalingsproblemen of slaapproblemen, dan kunt bij u mij als osteopaat terecht. Ook na de bevalling in het herstel na de zwangerschap bij aanhoudende klachten kunt u langskomen voor behandeling.

  Baby

  Ook voor uw pasgeboren baby bent u bij mij aan het goede adres. Want geboren worden is hard werken, voor zowel moeder als kind. De pasgeborene heeft dan al een behoorlijke reis afgelegd vanuit de veilige omgeving in de baarmoeder. De geboorte is tevens ook het begin van verdere groei en ontwikkeling, het liefst zo evenwichtig mogelijk. Tijdens de geboorte worden er grote krachten op het jonge lichaam uitgeoefend (vooral op de schedel en de nek). Hierdoor kan er een disbalans in beweging ontstaan van de schedel en/of de nekwervels. Deze bewegingsbeperkingen kunnen de verdere ontwikkeling in de weg staan. Denk bijvoorbeeld aan voorkeurshoudingen, huilbabies, slecht slapen, reflux, overstrekken, moeite met borstvoeding geven.

  Babies worden altijd op een veilige, respectvolle en zachte manier behandeld, waarbij ik mij richt op het ontspannen van de weefsels die spanning hebben. Uw baby zal niet gemanipuleerd (kraken) of dubbelgevouwen worden. Dit zijn namelijk geen osteopathische behandeltechnieken.

  Contactgegevens

  Praktijk: Osteopathie Eric
  Vestigingsplaats: Baarn en Amsterdam
  Website: www.osteopathieeric.nl
  Telefoonnummer: 06-24947347
  E-mail: eric@osteopathieeric.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard