Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Ellie Stroethoff

ZP® - Magazine

, 17 May 2019 12:33Laatste update op: 16 June 2020 00:29

In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Amsterdam en sindsdien werkzaam bij FysioPlus.

Over mij

De haptonomieopleiding heb ik in 1987 afgerond en dat jaar ben ik een van de eerste fysiotherapiecursussen voor bekkenbodemklachten( toen nog genoemd fysiotherapie bij gynaecologieklachten) gaan volgen. Sindsdien heb ik jaarlijks diverse bijscholingen op bekkengebied gevolgd. Van 1992 tot 1999 heb ik groepslessen voor zwangere vrouwen voor en na de bevalling gegeven, inclusief babymassage en gym voor moeder en baby. In 2007 heb ik het SOMT afgerond en sindsdien ben ik geregistreerd bekkenfysiotherapeut.
Ik vind het leuk dat ik de hele ontwikkeling van de Bekkenfysiotherapie vanaf het begin tot nu aan toe heb meegemaakt. Tevens behandel ik patiënten met allerlei lichamelijke spanningsklachten met ontspanningstherapie op haptonomische basis. Het is voor mij een uitdaging om patiënten d.m.v. uitleg en informatie bewust te maken van het ontstaan van hun klachten. Zodat zij gemotiveerd raken om hun oefeningen en adviezen toe te passen in de A.D.L.( activiteiten van het dagelijks leven).

De haptonomie is de rode draad binnen mijn behandeling, zowel bij het aanleren van spiergevoel als het leren luisteren naar het eigen lichaam, maar ook bij het zoeken naar het juiste evenwicht tussen de belasting en belastbaarheid van het bekken/lichaam. Ik vind het een uitdaging om patiënten weer in contact met hun lichaam en dus hun bekken met bodem te brengen.

Het Team Bekkenfysiotherapie FysioPlus

Het team bestaat uit 1 ZwangerFit docente, 1 MamaFit docente en 3 geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Wij hebben regelmatig onderling overleg en verwijzen indien nodig naar elkaar door, als de klachten specifieke aanpak vereisen. De Bekkenfysiotherapie FysioPlus werkt ook nauw samen met de psychosomatisch fysiotherapeut, de manuele therapeut, de oedeemtherapeut en de acupuncturist binnen FysioPlus.

Ik ben tevens lid van de NVFB( Nederlandse Vereniging Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek) de SBP( Stichting Bekkenbodem Patiënten) en participant van de vakinhoudelijke werkgroep: Werkgroep Bekkenfysiotherapie Amsterdam (I.O.F.RAMS 01).

Contactgegevens:

Praktijk: FysioPlus
Vestigingsplaats: Amsterdam
Website: www.fysioplus.nl
Telefoon: 020 - 679 44 97
E-mail: elliestroethoff@fysioplus.nl

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard