1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Elle de Haas

  Gepubliceerd op: 7-8-2020Bewerkt op: 7-23-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-8-2020Bewerkt op: 7-23-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Elle de Haas, ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben we 2 fantastische zonen (2015 en 2019). In 2014 heb ik de 3-jarige opleiding tot reflexzonetherapeut afgerond. Al gauw kwam ik erachter dat ik met reflexologie een bijdrage wil leveren aan zwangeren. Zodoende dat ik ook de aanvullende opleiding zwangerschapsreflexologie heb gevolgd en ben ik mij gaan specialiseren op dit gebied.

  In mijn praktijk behandel ik zwangeren, mensen met fertiliteitsproblematiek/verminderde vruchtbaarheid en kinderwens, maar ook diverse andere klachten.

  Zwanger zijn is meestal heel fijn, maar het kan ook lastige klachten met zich meebrengen. Neem bijv. misselijkheid, rugpijn, oedeem, obstipatie, pijn in bekken, maar ook spanning en stress. Met reflexologie kun je heel gericht werken aan deze klachten. Door middel van voetreflexmassage en eventueel aanvullende adviezen kunnen de klachten vaak tot een minimum gebracht worden. Sommige klachten zullen tijdens de zwangerschap niet verdwijnen, neem bijvoorbeeld bekkenpijn. Dit komt door de hormonen die door het lichaam gaan en het kraakbeen in het bekken wordt langzaam weker, waardoor er klachten kunnen ontstaan. Deze pijn zal pas na de zwangerschap weg gaan, maar met reflexologie kan de pijn wel stukken verminderd worden. Dit geldt ook voor oedeem.

  Het kan zomaar voorkomen dat je kindje in stuitligging ligt. Een uitwendige versie is vaak wel ingrijpend. Met reflexologie is het mogelijk om te bewerkstelligen dat je kindje alsnog draait, zonder medisch ingrijpen van buitenaf op de buik.

  Het lichaam is zelf tot veel in staat, met reflexologie creëer je deze mogelijkheid. Daarbij is het belangrijk om als zwangere tijdig je rust en ontspanning te pakken. Reflexologie draagt hier ook aan bij. Je zult wellicht beter gaan slapen, je minder gespannen voelen of minder angstig. Het is ontzettend belangrijk dat je enigszins uitgerust en met vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. Want ik zeg niet voor niets altijd: “Bevallen is ontspannen, ontspannen is bevallen”.

  Mocht je nou rond de 40 weken zwangerschap zitten, dan kun je met reflexologie ook wee opwekkend gaan werken. Hiermee bereid je het lichaam voor op de aankomende geboorte van je kindje en kan het zelfs stimulerend werken, waardoor de weeën daadwerkelijk opgewekt kunnen worden.

  Contactgegevens

  Praktijk: Movelle voetreflextherapie
  Vestingingsplaats: Grave
  Website: www.movelle.nl/zwangerschapsreflexologie
  Telefoonnummer: 06-13850028
  Emailadres: info@movelle.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard