Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Dieuwke Botschuijver-Sellmeijer

ZP® - Magazine

, 1 februari 2019 09:23Laatste update op: 22 juli 2020 16:45

Hoi, ik ben Dieuwke en bekkenfysiotherapeut in Maarn. Al sinds mijn afstuderen als fysiotherapeut in 2005 ben ik erg geïnteresseerd in de problematiek rondom het bekken. In 2010 heb ik mijn specialisatie als geregistreerd bekkenfysiotherapeut afgerond en sinds 2014 ben ik bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie.

Tijdens mijn werk zie ik zwangeren met klachten van het bekken en de bekkenbodem die ik kan helpen als bekkenfysiotherapeut. Denk daarbij aan pijnklachten rondom het bekken, rug, liezen en heupen, zwaar vermoeid gevoel aan de onderkant, maar ook urine- en ontlastingsverlies.

Al deze problemen kunnen bij mij als bekkenfysiotherapeut besproken en behandeld worden.

Het is van belang om te weten waar de klachten vandaan komen en wat er aan gedaan kan worden om de kwaliteit van leven positief te beïnvloeden. Als bekkenfysiotherapeut probeer ik ook het inzicht van de belasting en belastbaarheid te verbeteren en adviezen te geven omtrent houding & beweging in het dagelijks leven van de zwangeren of (pas) bevallen vrouw. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe druk het leven kan zijn met twee kinderen, werk, bestuurszaken, een huishouden en verzorging van paard en hond.

Sinds 2010 geef ik iedere maandagavond Zwangerfit waar ik de zwangeren vanaf 16 weken (of eerder) tot aan de bevalling training geef. Daarbij hou ik rekening met de belastbaarheid, dus wat iemand aan kan op dat moment. Mochten er klachten zijn die we beter individueel kunnen aanpakken dan is een afspraak zo gemaakt. Ook zie ik de dames na de bevalling weer om te trainen zodat ze weer op hun eigen sportniveau verder kunnen gaan, maar ook om even een eigen mama-af-momentje te hebben.

Ook na de bevalling is het van belang om lekker te kunnen leven en niet bang te hoeven zijn om urine of ontlasting te verliezen, pijn te hebben in of rondom het bekken of pijn bij vrijen. Het lichaam heeft een natuurlijk herstel nodig maar een bekkenfysiotherapeut kan je helpen met de vragen omtrent deze hersteltijd en wat je er aan kan doen om het proces positief te beïnvloeden. Neem dus ook contact op als je vragen hebt tijdens de zwangerschap of na je bevalling. Blijf niet doorlopen met klachten, maar maak het bespreekbaar.

Contactgegevens

Praktijk: Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen
Website: www.fysiotherapiemaarn.nl
Telefoon: 0343-441690
E-mail: dieuwke@fysiotherapiemaarn.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard