Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Dieuwertje Paul-Romeijn

ZP® - Magazine

, 11 november 2019 15:01Laatste update op: 5 november 2021 09:16

Bij de accommodaties van Sportfondsen Rotterdam kunnen zwangere vrouwen, maar ook hun partners, baby’s en peuters terecht voor activiteiten als zwangerschapszwemmen en baby- en peuterzwemmen. Lees hier verder over ons aanbod en de diverse zwemlocaties.

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen helpt bij de ontspanning van het lichaam. Als de buik in omvang begint toe te nemen zijn veel bewegingen vaak minder prettig. Door de opwaartse kracht van het water zijn bewegingen probleemloos te maken. Het geeft een ‘gewichtloos’ gevoel. En juist dat heeft een heerlijke ontspannende uitwerking op het lichaam. Uiteraard zijn er nog meer voordelen.

Over mij

Ik ben Dieuwertje Paul-Romeijn, zweminstructeur bij het Oostelijk Zwembad van Sportfondsen Rotterdam en moeder van een prachtige zoon en dochter. Bij Sportfondsen Rotterdam geef ik in het Oostelijk Zwembad wekelijks baby- en peuterzwemmen; een gezellige les, waarbij je samen met je baby of peuter op een leuke manier de mogelijkheden van het water ontdekt.

Baby- en peuterzwemmen

Samen met mijn collega’s begeleid ik ouders en hun baby of peuter tijdens de les en leer ik je op een fijne manier hoe jouw baby of peuter zich in het water kan redden en vertrouwd kan raken met het water. We zingen daarbij kinderliedjes, doen vrolijke oefeningen en spelletjes en helpen bij de ontspanning van jullie allebei. Wist je dat het baby- en peuterzwemmen de band tussen ouder(s) en kind versterkt door het continue huidcontact tijdens de les?

Daarnaast zijn kinderen die aan baby- en peuterzwemmen meedoen, vaak verder in hun lichamelijke ontwikkeling en hebben zij een beter leer- en uithoudingsvermogen. Tijdens mijn opleiding heb ik meegedraaid met alle doelgroepen en ben er zo achtergekomen dat ik het leuk vind om baby’s en peuters, maar ook hun ouders uit te dagen in wat ze kunnen en het plezier van water te leren kennen. Daarom ben ik deze lessen gaan geven. Toen ik eenmaal zelf moeder was, bleek uit mijn eigen ervaring hoe fijn het wel niet is.

Zwemlocaties

De lessen worden overigens niet alleen in het Oostelijk Zwembad gegeven, maar ook bij mijn collega’s in het Van Maanenbad, Recreatiecentrum Oostervant en Recreatiecentrum Zevenkampse Ring. Je kunt dus kiezen tussen verschillende baden om de baby- en peuterlessen te volgen. Dat is wel zo prettig.

Let op: vanaf 6 november 2021 gelden er nieuwe corona maatregelen in al onze zwembaden: Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs te tonen bij een bezoek aan onze zwembaden. Dit geldt ook voor zwangerschapszwemmen en baby- en peuterzwemmen.

Algemene contactgegevens

Sportfondsen Rotterdam
www.sportfondsenrotterdam.nl
info@sportfondsenrotterdam.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard