Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Cindy van Oostenbrugge

ZP® - Magazine

, 17 februari 2020 14:33Laatste update op: 23 juli 2020 22:46

Mijn naam is Cindy van Oostenbrugge, 38 jaar en woon in Amersfoort. Ik geef nu zo n 17 jaar diverse sportlessen en nu ongeveer 10 jaar les aan zwangeren en bevallen mama's. Ik ben sinds februari 2019 verhuisd naar een nieuwe, grotere sportstudio aan de Hamersveldseweg 100 in Leusden, waar ik diverse small-group lessen en personal trainingen verzorg. Sinds 2010 geef ik mijn eigen actieve sportles voor zwangeren, SportiefZwanger. Sinds 2018 bied ik tevens het PowerMamaProgramma als 10-weekse cursus aan.

Daarna heb ik nog diverse opleidingen en cursussen gevolgd, met als laatste aanwinst in 2018 de opleiding bij CoreAcademy Level 1 voor pre- en postnataal fitness specialist. In maart 2020 volgt Level 2. Binnen mijn sportstudio wordt het door CoreAcademy ontwikkelde PowerMama® programma gegeven. Een goed opbouwend en gericht core-programma, welke geschikt is voor zwangeren en bevallen mama's.

SportiefZwanger

SportiefZwanger is een actieve les voor zwangeren, waarin de nadruk ligt op diverse spierversterkende oefeningen, soms afgewisseld met wat cardio of interval training. We maken gebruik van lichaamsgewicht, maar ook van lichte gewichten, kettlebells, elastieken, pilatesringen of diverse attributen die in een circuit worden gebruikt. Alle oefeningen kunnen op eigen tempo, niveau en kracht uitgevoerd worden, zodat iedereen kan meedoen op een sportieve en verantwoorde manier. De les is toegankelijk voor dames die fit willen blijven tijdens hun zwangerschap, die geen klachten ervaren, maar ook voor dames die bepaalde klachten ervaren, zoals bekken- of bekkenbodemklachten, minder fit zijn, al een tijdje niet hebben gesport, gericht onder begeleiding willen sporten.

Zwangere dames hebben er veel baat bij om te blijven sporten of om het sporten op te pakken tijdens de zwangerschap. Je lichaam raakt en/of blijft in goede conditie, je bent met je fitheid en gezondheid bezig, je doorbloeding blijft goed op gang, je traint je spierconditie- en kracht en het heeft een positief effect op het herstel van het lichaam na de bevalling.

SportiefZwanger is een reguliere les, welke op dinsdagavond 19uur wordt gegeven. Deze les kun je meedoen middels een strippenkaart. Tevens mag je ook aan andere lessen meedoen als ze uitkomen. Uiteraard kunnen we eerst even overleggen welke lessen geschikt zijn voor jou.

PowerMama® programma

In samenwerking met CoreAcademy bied ik binnen de sportstudio het PowerMama® programma aan. Deze 10-weekse cursus is geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of (recent) bevallen zijn. Het start bij voldoende aanmeldingen (minimaal 3) en er doen maximaal 10 dames mee. Het is dus altijd een vaste, kleine groep, waardoor alles heel persoonlijk behandeld kan worden en zodat je met elkaar dit programma opbouwend doorloopt.

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We doen diverse houdings- en balansoefeningen, spierversterkende oefeningen, bekken(bodem)oefeningen en een workout. Tevens doen we diverse functionele oefeningen, welke je kan toepassen in het dagelijks leven als moeder, bijvoorbeeld hoe je het beste kunt tillen en dragen en hoe je klachten kunt voorkomen. Je krijgt uitleg over houding, ademhaling en bewegingspatronen.

Ook bespreken we (eventueel) de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daarvan kunt ondervinden of hebt ondervonden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn, waar je meer aandacht aan kunt en wilt geven en pakken opbouwend en gericht het sporten op.

Het PowerMama® programma is geschikt voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Dit programma is ook heel waardevol voor vrouwen die al langer geleden bevallen zijn en het sporten nog niet hebben opgepakt of nog klachten hebben aan buik, rug, bekken of bekkenbodem. In de eerste les doen we ook altijd een diastasecheck.

De les is toegankelijk voor dames die fit willen blijven tijdens hun zwangerschap, weer willen starten na hun bevalling, die geen klachten ervaren, maar ook voor dames die bepaalde klachten ervaren, zoals bekken- of bekkenbodemklachten, diastase hebben, minder fit zijn, al een tijdje niet hebben gesport of gewoonweg gericht onder begeleiding willen sporten.

PowerMama® programma is een 10-weekse cursus, welke geen reguliere les is, maar start bij voldoende aanmeldingen op een geschikte dag en tijdstip. Binnen deze 10 weken mag je tevens gratis meedoen aan de reguliere lessen die op het lesrooster staan, zodat je een extra sportmoment kunt plannen en zo de diverse lessen kunt uitproberen. Uiteraard nemen we door welke lessen geschikt zouden zijn.

Ik verwelkom je graag in de les of bij het PowerMama® programma. Sportief, gezond & verantwoord tijdens en na jouw zwangerschap!

Contactgegevens

Leslocatie: Hamersveldseweg 100, Leusden
www.sportiefzwanger-bycvo.nl
E-mail: sportiefzwangerbycvo@casema.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard