1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Chiropractie Hanson

  ZP® - Magazine

  , 21 april 2022 08:31Laatste update op: 21 april 2022 08:34

  Ik ben Heather Hanson, sinds 2008 werkzaam als chiropractor. In mijn praktijk in Werkhoven (gemeente Bunnik, Utrecht) behandel ik mensen van alle leeftijden maar mijn grootste interesse en passie ligt bij het behandelen van zwangeren en baby’s.

  Ik heb veel bijscholing op dit gebied gedaan en ook veel ervaring met het behandelen van baby’s en van vrouwen tijdens en na de zwangerschap.

  Chiropractie voor en na de Zwangerschap

  Moeder worden is een enorme verandering in je leven en hierbij horen ook veel lichamelijke aanpassingen ter voorbereiding op de bevalling. Het is een prachtige periode maar helaas verloopt dit niet altijd zonder klachten. Bekken en onderrugpijn, pijn bij het schaambeen, benauwdheid of middenrugpijn en nekpijn zijn vaak voorkomende klachten in de zwangerschap. In de zwangerschap worden zachte, gerichte manuele technieken gebruikt die veilig zijn voor moeder en baby.

  Pijnverlichting

  Ik ben ook gecertificeerd in de Webster Techniek, een specifieke techniek voor het evalueren en behandelen van zwangere dames. Deze techniek zorgt voor een optimaal functionerende bekken en kan dus pijn verlichten. Het doel van de behandeling is niet alleen pijnverlichting maar ook om ervoor te zorgen dat het bekken en de rest van het lichaam zo goed mogelijk blijft functioneren zodat moeders actief kunnen blijven door de zwangerschap heen. Dit is ook van belang ter voorbereiding op de bevalling.

  Herstellen

  Ook na de bevalling hebben veel vrouwen ook last van het bekken of juist meer last van nek en schouderklachten. Vaak staat de focus op de behoeftes van de nieuwe baby maar de nieuwe moeder kan meestal ook wat ondersteuning gebruiken. Controle van o.a. het herstel van de diastase kan ook van belang zijn in deze periode om te voorkomen dat er later (rug)klachten ontstaan.

  Contactgegevens

  Heather Hanson
  Werkhoven (Gemeente Bunnik, Utrecht)
  www.chiropractiehanson.nl
  info@chiropractiehanson.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard