1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Chiropractie Aalst-Waalre

  Gepubliceerd op: 4-21-2022Bewerkt op: 10-4-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-21-2022Bewerkt op: 10-4-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Bij Chiropractie Aalst-Waalre maken we deel uit van een multidisciplinair gezondheidscentrum, op dezelfde verdieping als het consultatiebureau. Daarin houd ik (Barbara Bouman-van de Sande) me bezig met de diagnose, behandeling en preventie van klachten aan het bewegings-en zenuwstelsel.

  Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik de 5-jarige universitaire opleiding Chiropractie gevolgd en met gespecialiseerd in zwangeren en baby’s.

  Chiropractie voor, tijdens en na de zwangerschap.

  Als kersverse moeder weet ik maar al te goed hoe veel invloed de hele zwangerschap heeft op je lijf en wat voor klachten dit kan veroorzaken. Veel van deze klachten zijn echter onnodig en kunnen heel goed worden behandeld. Het is daarom raadzaam om gedurende de zwangerschap en na de bevalling je lichaam regelmatig na te laten kijken.

  Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lijf. Dit is nodig om de groei van het kindje te kunnen realiseren en ondersteunen, maar kan tegelijkertijd ook klachten aan het bewegingsapparaat veroorzaken. De meest voorkomende klachten zijn lage rugklachten, bekkenklachten, bekkeninstabiliteit, nek-en schouderklachten, hoofdpijn, klachten van het stuitje of schaambeen. Deze klachten kunnen er op hun beurt voor zorgen dat je baby anders in het bekken ligt, bijvoorbeeld in stuit-of sterrenkijker positie, en ervoor zorgen dat de bevalling moeilijker gaat.

  Chiropractie bij baby’s

  Problemen bij uw baby kunnen al ontstaan tijdens de zwangerschap, bijvoorbeeld wanneer de baby een verkeerde ligging heeft in de baarmoeder of weinig ruimte om te bewegen. Ook tijdens de geboorte kunnen problemen ontstaan, bijvoorbeeld bij een zware of juist hele snelle bevalling, of een vacuümverlossing of keizersnede. Er kunnen bijvoorbeeld functiestoornissen ontstaan in de wervelkolom of spanningen in de spieren. Problemen die we veel zien bij baby’s zijn bijvoorbeeld een voorkeurshouding, motorische problemen, afgeplat hoofdje, huilbaby, borstvoedingsproblemen, reflux, constipatie en slaapproblemen. Voor een baby hebben we aangepaste behandeltechnieken, dit zijn hele fijne, zachte technieken. Een baby wordt niet ‘gekraakt’.

  Contactgegevens

  Chiropractie Aalst-Waalre
  Raadhuisstraat 6, 5582JD Waalre
  www.chiropractieaalstwaalre.nl
  040-2095080
  info@chiropractieaalstwaalre.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard