1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Chantal Verboord

  Gepubliceerd op: 6-3-2019Bewerkt op: 9-14-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-3-2019Bewerkt op: 9-14-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Chantal Verboord; mondhygiënist en moeder van drie kinderen. In 2001 ben ik als mondhygiënist afgestudeerd aan de HAN te Nijmegen. Ik ben eigenaresse van Mondzorgpraktijk Verboord in Vlijmen.

  Na zo’n vijftal jaren in loondienst te hebben gewerkt in verschillende tandartspraktijken, heb ik de stap gezet naar een eigen praktijk. Inmiddels is mijn praktijk gevestigd in een tandartspraktijk te Vlijmen, en heb ik er sinds kort een hele fijne collega bij. Haar naam is Denise Pouwels. Hierdoor kan de praktijk van maandag tot en met vrijdag geopend zijn.

  Tandverzorging tijdens je zwangerschap

  Ikzelf ben het levende bewijs dat niet elke zwangerschap een tand kost. Toch is er veel wat je moet weten over je tanden en je tandvlees voordat je aan kinderen begint. Als je zwanger bent heb je meer kans op tandvleesontstekingen. Dit komt door je hormoonspiegel. Je tandvlees is dan roder en opgezwollen en bloedt tijdens het tandenpoetsen. Deze gevoeligheid is een soort overdreven reactie op tandplak en wordt veroorzaakt door die gierende progesteron.

  Onderzoekers zeggen dat vrouwen met gingivitis (oppervlakkige tandvleesontsteking) of parodontitis (diepere ontsteking van het tandvlees) gemiddeld zeven maanden nodig hebben om zwanger te raken. Bij vrouwen met gezond tandvlees is dit gemiddelde vijf maanden. Ook heeft een zwangere vrouw met parodontitis 2 tot 7 maal meer kans op een vroeggeboorte of een kind met een laag geboortegewicht dan een zwangere vrouw zonder parodontitis.
  En aanstaande papa’s; in eerdere onderzoeken is parodontitis al in verband gebracht met slechte spermakwaliteit.

  Je kunt dus beter al die ellende voor zijn, en daarom inspecteren wij altijd nauwkeurig je tandvlees, zeker als je zwanger wilt worden.
  Een bezoek aan tandarts en mondhygiënist zou dus net als stoppen met roken en drinken, op gezond gewicht blijven en foliumzuur slikken, deel uit moeten maken van de voorbereiding op een zwangerschap.

  Wij kunnen je adviseren hoe je jouw gebit goed schoon kunt houden zodat deze narigheid je bespaard kan blijven.

  Contactgegevens:

  Naam: Chantal Verboord
  Beroep: Mondhygiënist
  Praktijk: Mondzorg Verboord
  Vestigingsplaats: Vlijmen
  Website: www.mondzorgverboord.nl
  Telefoon: 073-5111635
  Email: info@mondzorgverboord.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard