Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Chantal Martins de Carvalho

ZP® - Magazine

, 18 februari 2020 14:29Laatste update op: 25 oktober 2021 09:17

Ik ben Chantal Martins de Carvalho, ben 46 jaar, woonachtig in Helmond en moeder van 2 puberzonen. Begin 2016 ben ik samen met mijn man onze CrossFit ‘Fabriek’ gestart. Hier onderwijzen wij de zogeheten ‘Leer van Fitness”. Ons doel is om mensen hun lichaam optimaal te leren gebruiken zodat ze op de lange termijn de vruchten plukken van hun bewegingsvrijheid. Sekse, leeftijd, postuur of niveau van fitheid spelen hierin geen enkele rol.

Over mij

Tijdens mijn werk als CrossFit coach liep ik vast qua kennis m.b.t.sporten tijdens en na de zwangerschap. Er zijn zoveel tegenstrijdige geluiden rondom het belasten en ontlasten van deze groep. Volgens de ene verloskundige mag je als zwangere niet meer dan 6 kg tillen, een gynaecoloog vertelde mijn deelnemers dat ze 6 weken na de bevalling weer groen licht hadden om te sporten en de fysiotherapeut zei dat er geen rechte buikspieren getraind mochten worden.

Ik werd er onzeker van, laat staan de dames die graag wilden blijven sporten. Ik wist vanuit mijn ervaring als CrossFit coach (waarbij we ons bezighouden met functioneel trainen en zoeken naar mogelijkheden) dar e.e.a. toch wat genuanceerder ligt en dat er tenminste een bepaalde visie of onderbouwing aan ten grondslag moest liggen. Dus ging ik op zoek naar ‘kennis’. Echter bleek het aanbod aan gerichte kennis /opleidingen op fitnessgebied schaars te zijn. Uiteindelijk kwam ik uit bij de Core Academy waar ik nu ook nog meerdere malen per jaar mijn kennis vergroot. In de afgelopen jaren ben ik vol passie bezig geweest om de zwangere dames en recent bevallen moeders te voorzien in kennis. Inmiddels heb ik mijn regio een netwerk aan specialisten om mij heen, zoals een gespecialiseerde bekkenfysiotherapie, voedingsdeskundige, fysiotherapeut, en een sportmasseur. Dit omdat ik de overtuiging heb dat je d.m.v. je kennis te bundelen, je in de meeste gevallen tot oplossingen voor mijn doelgroep zal leiden en dat is ‘KRACHT’ en daar hou ik van.

In de afgelopen jaren ben ik vol passie bezig geweest om de zwangere dames en recent bevallen moeders te voorzien in kennis. Inmiddels heb ik mijn regio een netwerk aan specialisten om mij heen, zoals een gespecialiseerde bekkenfysiotherapie, voedingsdeskundige, fysiotherapeut, en een sportmasseur. Dit omdat ik de overtuiging heb dat je door middel van je kennis te bundelen, je in de meeste gevallen tot oplossingen voor mijn doelgroep zal leiden en dat is ‘KRACHT’, en daar hou ik van.

Onwetendheid omzetten in kennis

Hoe kan een vrouwenlichaam onder diverse omstandigheden optimaal functioneren tijdens fysieke inspanning? Deze kennis wil ik overdragen en delen met belanghebbende. Denk hierbij aan zwangere dames, moeders maar ook coaches en trainers, fysiotherapeuten en verloskundigen.
Kennis bundelen om de hulpvraag te beantwoorden is KRACHT.

In de PowerMama cursus staat het functioneren van de ‘core’ centraal. Elke cursus start met een een twee uur durende masterclass. Hier worden onderwerpen besproken zoals hormonen, bekkenbodem, ademhaling, klachten en rode vlaggen etc. Deze informatie gaat de cursist gebruiken en toepassen in de 6 losse praktijklessen. De cursus heeft veel workout elementen van CrossFit en daarmee een stoerder en totaal ander imago als de geijkte zwangerschapscursussen. Wekelijks is er onder begeleiding geoefend zodat ze weten waar hun krachten en valkuilen liggen. Ze bezitten kennis van de voordelen van sporten tijdens de zwangerschap en hoe ze veilig weer actief aan het dagelijks leven/sport activiteiten kunnen deelnemen na de bevalling. Cursisten zijn na afloop van de cursus een echte ‘PowerMama’.

“Mama’s met kennis zijn Mama’s met kracht”
Wekelijks start er een nieuwe cursus, na afloop is de cursus eventueel te verlengen met rittenkaarten.

Aanbod

Cursus

  • Losse lessen (alleen mogelijk na voltooien van de cursus)
  • Pre/en postnataal online-programma
  • Pre en postnatale Personal Training

Online Programma

Het online-programma zit boordevol informatie omtrent het voordeel en belang van activiteiten in en na je zwangerschap. Welke veranderingen ondergaat het lichaam en zijn belangrijk in je dagelijkse en sportieve bezigheden. Het gaat er niet om ‘wat’ je mag maar het draait juist om ‘hoe’ doe je het. Hoe en wanneer bouw je bepaalde bezigheden af en wanneer kun je ze veilig blijven doen. Deze informatie wordt ondersteund met video’s. Centraal staat dat ‘bewegen/sporten’ in deze periode vele voordelen kent en daarom heeft de deelnemer ook toegang tot workouts en zal zij ook een workout boekje ontvangen per post. Het programma wordt afgesloten met een video-call waarbij de deelnemer de mogelijkheid heeft tot vragen en antwoorden. Dit programma is een aanvulling op de fysieke cursus en een waardevol alternatief als er geen fysieke activiteiten op locatie mogelijk zijn.

Personal Training

Soms is het wenselijk om niet in een groep te trainen of is er de mogelijkheid niet voor. Dan kunnen we 1:1 kijken naar de wensen, klachten of doelen en hier een trainingsprogramma aan koppelen. Dus ook als je niet zwanger of recent bevallen bent maar wel klachten ervaart. Denk hierbij aan bekkenklachten, diastase of verzakking, dan kan een ‘core’ training een belangrijke toevoeging zijn op een medische behandeling bij een gynaecoloog. Personal Training is maatwerk.

Contactgegevens

Powermama Fabriek
Industrieweg 33 Mierlo
www.powermamafabriek.nl
06-29541470
info@powermamafabriek.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard