Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Chantal Martins de Carvalho

ZP® - Magazine

, 18 February 2020 14:29Laatste update op: 2 April 2021 02:53

Ik ben Chantal Martins de Carvalho, ben 46 jaar, woonachtig in Helmond en moeder van 2 puberzonen. Begin 2016 ben ik samen met mijn man onze CrossFit ‘Fabriek’ gestart. Hier onderwijzen wij de zogeheten ‘Leer van Fitness”. Ons doel is om mensen hun lichaam optimaal te leren gebruiken zodat ze op de lange termijn de vruchten plukken van hun bewegingsvrijheid. Sekse, leeftijd, postuur of niveau van fitheid spelen hierin geen enkele rol.

Bekijk website

Over mij

Vanuit mijn werk als CrossFit coach liep ik een beetje vast op de kennis met betrekking tot zwangeren of recent bevallen dames. Op het moment dat we ons eigen bedrijf startten wilde ik me hierin verdiepen en ging ik op zoek naar informatie. Ik sprak met onder andere verloskundigen en (bekken)fysio’s en stuitte op opvallend veel tegenstrijdige geluiden omtrent ‘sport’. Vanuit mijn ervaring als CrossFit coach (waarbij we ons bezighouden met functioneel trainen en zoeken naar mogelijkheden) wist ik dat er tenminste een bredere visie of onderbouwing ten grondslag moest liggen. Dus ging ik opzoek naar ‘kennis’. Het was dun bezaaid wat betreft deze kennis/opleidingen in fitnessland. Uiteindelijk kwam ik uit bij opleidingscentrum ‘Core-Academy’ welke exact voorzag in mijn behoefte als coach.

Ik heb hier de opleidingen gevolgd en meerdere keren per jaar komen we samen voor bijscholing. Afgelopen oktober heb ik een fantastisch weekend bijgewoond waar de Australische therapeut Anthony Lo (o.a. bekend door zijn successen behaald met topsporters) welke zijn kennis over ‘The Female Athlete’ met een select groepje heeft gedeeld. Online zijn er verschillende platforms en netwerken waar bekkenfysiotherapeuten, verloskundige en coaches zoals ik elkaar kunnen versterken.

In de afgelopen jaren ben ik vol passie bezig geweest om de zwangere dames en recent bevallen moeders te voorzien in kennis. Inmiddels heb ik mijn regio een netwerk aan specialisten om mij heen, zoals een gespecialiseerde bekkenfysiotherapie, voedingsdeskundige, fysiotherapeut, en een sportmasseur. Dit omdat ik de overtuiging heb dat je door middel van je kennis te bundelen, je in de meeste gevallen tot oplossingen voor mijn doelgroep zal leiden en dat is ‘KRACHT’, en daar hou ik van.

Stuur een e-mail

Onwetendheid omzetten in kennis

Hoe kan een vrouwenlichaam onder diverse omstandigheden optimaal functioneren tijdens fysieke inspanning? Deze kennis wil ik overdragen en delen met belanghebbenden. Denk hierbij aan zwangere dames, moeders maar ook coaches en trainers, fysiotherapeuten en verloskundigen. Kennis bundelen om de hulpvraag te beantwoorden is KRACHT.

Aanbod

  • Pre- en postnataal online-programma
  • Pre- en postnatale Personal Training
  • I.v.m. de huidige corona-maatregelen draaien er momenteel geen 8-wekelijkse cursussen

Online Programma

Het online-programma zit boordevol informatie omtrent het voordeel en belang van activiteiten in en na je zwangerschap. Welke veranderingen ondergaat het lichaam en zijn belangrijk in je dagelijkse en sportieve bezigheden. Het gaat er niet om ‘wat’ je mag maar het draait juist om ‘hoe’ doe je het. Hoe en wanneer bouw je bepaalde bezigheden af en wanneer kun je ze veilig blijven doen. Deze informatie wordt ondersteund met video’s. Centraal staat dat ‘bewegen/sporten’ in deze periode vele voordelen kent en daarom heeft de deelnemer ook toegang tot workouts en zal zij ook een workout boekje ontvangen per post. Het programma wordt afgesloten met een video-call waarbij de deelnemer de mogelijkheid heeft tot vragen en antwoorden.

Dit programma is een aanvulling op de fysieke cursus en een waardevol alternatief als er geen fysieke activiteiten op locatie mogelijk zijn.

Personal Training

Soms is het wenselijk om niet in een groep te trainen of is er de mogelijkheid niet voor. Dan kunnen we 1:1 kijken naar de wensen, klachten of doelen en hier een trainingsprogramma aan koppelen. Dus ook als je niet zwanger of recent bevallen bent maar wel klachten ervaart. Denk hierbij aan bekkenklachten, diastase of verzakking, dan kan een ‘core’ training een belangrijke toevoeging zijn op een medische behandeling bij een gynaecoloog.

Personal Training is maatwerk.

Cursus

In de 8-wekelijkse cursus staat het functioneren van de ‘Core’ centraal. Wekelijks worden er andere onderwerpen besproken zoals hormonen, bekkenbodem e.d. De cursus heeft veel workout elementen van CrossFit en daarmee een stoerder en totaal ander imago als de geijkte zwangerschapscursussen.

Cursisten zijn na afloop van de cursus een echte ‘PowerMama’. Wekelijks is er onder begeleiding geoefend zodat ze weten waar hun krachten en valkuilen liggen. Ze bezitten kennis van de voordelen van sporten tijdens de zwangerschap en hoe ze veilig weer actief aan het dagelijks leven/sport activiteiten kunnen deelnemen na de bevalling.

“Mama’s met kennis zijn Mama’s met kracht”

Contactgegevens

Powermama Fabriek
Industrieweg 33 Mierlo
www.powermamafabriek.nl
06-29541470
info@powermamafabriek.nl

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard