1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Caroline Kruger

  Gepubliceerd op: 12-24-2019Bewerkt op: 9-14-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-24-2019Bewerkt op: 9-14-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Niets is natuurlijker dan borstvoeding en toch moeten we het leren. En het is de moeite waard om het onder de knie te krijgen! Met een cursus kun je je voorbereiden op hoe het zal zijn om je baby borstvoeding te geven. Zo heb je een idee waar je op moet letten om te weten of het goed gaat. In de praktijk blijkt dat ook als het goed gaat, vrouwen toch twijfelen. Zo’n cursus is nuttig, maar het blijft theorie! Een consult van een lactatiekundige helpt om de theorie in praktijk te brengen.

  “Bij borstvoeding is het slim hulp van een deskundige in te roepen. Dat scheelt enorm veel gedoe.”

  Zelf had ik een dramatisch borstvoedingsverloop. Bij de eerste had ik niet door dat mijn dochtertje niet voldoende binnen kreeg, totdat we op een gegeven moment in het ziekenhuis zaten met sondes en het hele circus. Kolven, geduld hebben, zorgen maken. Ook bij de tweede was het weer veel kunst- en vliegwerk in de eerste paar weken.

  Van de kennis van de lactatiekundige die mij uiteindelijk begeleidde was ik erg onder de indruk. Zij ging heel los om met de borstvoeding. Het gaat immers om het proces en de doorgaande lijn.

  Ik was zo gegrepen dat ik veel ben gaan lezen over borstvoeding. En ik ben een Postgraduaat Lactatiekunde in België gaan doen. Daarna heb ik veel ervaring opgedaan in het IJsselland Ziekenhuis en het Erasmus MC. Lees hierover op mijn LinkedIn.

  Ik heb dus flink moeten doorzetten om te komen waar ik nu ben: zelfstandig lactatiekundige met een eigen praktijk. Ik ben bijna 10 jaar actief in Rotterdam en Lansingerland en omgeving. Maar mijn advies aan vrouwen is dat je bij borstvoeding niet moet doorzetten. Op je tanden bijten en de pijn verbijten gaat namelijk in tegen één van de basisvoorwaarden voor borstvoeding: een relaxte houding.

  Bij een consult inventariseren we wat al goed gaat, en wat nog niet, en bekijken we hoe je stapsgewijs kunt toewerken naar waar je wil uitkomen.

  Lees meer op mijn website www.nultienborstvoeding.nl.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard