Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Carole Lasham - kinderarts Tergooi Ziekenhuis

ZP® - Magazine

, 27 January 2017 18:09Laatste update op: 23 July 2020 21:50

Mijn naam is Carole Lasham (1963) en ik werk al 21 jaar als algemeen kinderarts, waarvan 20 jaar in Tergooi Ziekenhuis in Blaricum. Ik kom oorspronkelijk uit Engeland waar ik gedeeltelijk opgeleid ben tot kinderarts, onder andere bij het Kings College Hospital in London en het Great Ormand Street Hospital for Sick Children. In Nederland heb ik mijn opleiding afgemaakt bij VUMC.

Als algemeen kinderarts in een groot perifeer ziekenhuis oefen ik het vak kindergeneeskunde in de volle breedte uit. Dat betekent nauw samenwerken met gynaecologen en verloskundigen, voor als er voor de geboorte al vragen zijn over de toekomstige baby. Ik ben ook regelmatig aanwezig bij een bevalling/keizersnede als het nodig is voor de baby. In de loop der jaren heb ik al heel veel gezonde en zieke baby's gezien. Op de polikliniek zie ik veel ouders en hun baby's.

Ik ben praktisch ingesteld, ik houd van mijn vak en wil heel graag mijn kennis overdragen.

Mijn boeken

Ik heb het boek Inbakeren geschreven. Daarnaast ook het boek Krijg je baby stil met de Karp methode, een boek voor ouders, waarin je alles leest over de eerste drie maanden van je baby. Slapen, huilen, vlekjes, poepen, spugen etc.

Zelf ben ik moeder van twee zoons uit 1996 en 2000.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard