1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Carlijn Smolders – Woudstra

  Gepubliceerd op: 4-16-2021Bewerkt op: 4-16-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-16-2021Bewerkt op: 4-16-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hai! Mijn naam is Carlijn Smolders – Woudstra, en ik ben osteopaat. Als osteopaat help ik mensen van baby tot en met volwassene om de oorzaken van lichamelijke klachten en ongemakken te vinden. Met mijn handen maak ik op een zachte en vriendelijke manier los wat vast zit, zodat het lichaam zichzelf weer kan gaan herstellen.

  Osteopathie bij zwangere vrouwen

  Als osteopaat, ben ik mij verder gaan verdiepen in onderwerpen die te maken hebben met zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. Ondertussen ben ik ook ervaringsdeskundige als moeder van 2 kleine jongens.

  Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Dit kan ongemakken met zich mee brengen, zoals rugpijn klachten, bekkenklachten, misselijkheid, hoofdpijnklachten. Osteopathie kan een fijn hulpmiddel zijn, om de zwangerschap zo goed mogelijk door te komen.

  Bovendien is het ook belangrijk om de bevalling zelf zo goed mogelijk in te gaan. Zowel fysiek als mentaal. Daarbij is het dan ook belangrijk dat de zwangerschap met zo min mogelijk ongemakken plaats heeft gevonden. En dat het lichaam in de beste conditie is om het laatste stukje topsport te kunnen bedrijven. Dit zal zelfs een positief effect hebben op het herstel naderhand.

  Na de bevalling

  Na de bevalling heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Omdat een bevalling behoorlijk wat van je lichaam vraagt, kan het ook naderhand prettig zijn alles nog eens osteopatisch na te laten kijken, om de kans op rest klachten te verminderen.

  Osteopathie bij baby’s

  Ook voor je baby is de bevalling niet niets, en dan nog de verdere groei en ontwikkelingen buiten jouw buik! Al deze fases kunnen gepaard gaan met ongemakjes, dat is normaal. Maar als er sprake is van overmatig huilen, (verborgen) reflux, moeilijk drinken, voorkeurshouding, algemeen veel spanning, heftige krampjes, ongewone stoelgang etc. kan het fijn zijn om er een osteopaat naar te laten kijken.

  Hoe wonderbaarlijk het creëren en op de wereld zetten van nieuw leven ook is, het kan behoorlijk overweldigend zijn. Mijn missie is, om (toekomstige) moeders en baby’s te helpen om er een zo mooi mogelijke zwangerschap van te maken en een zo goed mogelijke start te geven, om op verder te kunnen bouwen voor de rest van hun leven.

  Om dit zo optimaal mogelijk te kunnen doen, werk ik ook nauw samen met lactatiekundigen, oefen therapeuten, bekkenbodem therapeuten, kraamzorg, verloskundigen etc.

  Contactgegevens

  Praktijk: Osteopathie Woudstra
  Adres: Douglashout 32J, Eindhoven
  Website: www.osteopathiewoudstra.nl
  Telefoonnummer: 06 120 545 62
  E-mail: info@osteopathiewoudstra.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard