1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Carlijn Duursma

  Gepubliceerd op: 1 november 2021 13:21Bewerkt op: 17 januari 2022 11:06
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 1 november 2021 13:21Bewerkt op: 17 januari 2022 11:06
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Ervaar je pijnklachten tijdens de zwangerschap? Last van het bekken, de onderrug of benen? Als fysiotherapeut met de specialisme pijnbestrijding bij zwangere vrouwen, kan ik je helpen om pijnvrij van jouw zwangerschap te genieten.

  Zwangerschap gerelateerde bekkenpijn wordt ook wel bekkeninstabiliteit genoemd. Eigenlijk betekent dit de pijn rondom het bekken. De symptomen die erbij horen zijn bijvoorbeeld pijn in de rug, schaamstreek, bilregio met en zonder uitstraling naar de benen, in de liezen en ga zo maar door. Deze klachten zijn met name merkbaar tijdens het zitten, staan en liggen in bed etc. Tijdens de zwangerschap gebeurt er in het lijf ter voorbereiding op de bevalling heel veel. Het kan daardoor wel eens voorkomen dat er in het lijf een disbalans ontstaat en daar kunnen de hierboven beschreven pijnklachten door ontstaan. Aan mij dan de taak om de oorzaak te vinden en deze aan te pakken.

  Mijn behandeling als fysiotherapeut

  De behandelingen zijn bij mij gericht op het verbeteren en vergroten van de beweeglijkheid van de onderrug, bekken en heupen. Met mobiliserende en bindweefseltechnieken verminder ik de pijn, waardoor je als aanstaande moeder in het dagelijks functioneren minder pijn ervaart. Ook probeer ik met de behandeling te voorkomen dat je in de vicieuze cirkel terecht komt van te veel pijn en weinig bewegen.

  Over mij

  Ik ben Carlijn Duursma (28 jaar). Wonend in Beverwijk. In 2018 gestart met mijn fysiotherapiepraktijk. Na mijn studie heb ik eerst bij collega fysiotherapeuten ervaringsplekken doorlopen en kennis kunnen maken met de verschillende vormen van fysiotherapie. Mijn voorkeur gaat uit naar orthopedische revalidatie (gewrichtspijn). Vooral mijn interesse naar het bestrijden van de pijn bij zwangere vrouwen en hoe deze verholpen kon worden, groeide en ben ik mij daarin verder gaan ontwikkelen. Nu mag ik mijzelf specialist noemen in het behandelen van zwangere vrouwen.

  Blog

  Wil je meer lezen over hoe ik ervoor kan zorgen dat je pijnvrij kunt genieten van jouw zwangerschap? Lees dan de blog op mijn website.

  Contactgegevens

  Fysiotherapie Duursma
  Hilbersplein 23, 1944 RB Beverwijk
  fysiotherapieduursma.nl
  +31 (0)6 46 71 50 38
  info@fysiotherapieduursma.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard