Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Brenda Berns

ZP® - Magazine

, 26 June 2018 11:37Laatste update op: 22 June 2020 23:32

Ik ben Brenda Berns, manager van de afdeling Kwaliteit en Pedagogiek van Spring Kinderopvang. Ik ben pedagoge en in januari 2018 afgestudeerd als gezins- en opvoedcoach. Als manager van de afdeling Kwaliteit en Pedagogiek ben ik nauw betrokken bij het pedagogisch klimaat van Spring; de manier waarop wij met onze kinderen omgaan.

Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Spring in verschillende functies. Na 10 jaar ervaring kan ik met recht zeggen dat we een grote organisatie zijn, met oog voor het kleine.
Daarmee bedoel ik dat Spring groot genoeg is om de ideeën die we hebben uit te voeren: samenwerken met partners -zoals het basisonderwijs en jeugdgezondheidszorg- en gezamenlijk een omgeving creëren waarin kinderen kunnen spelen, leren en ontwikkelen. Maar tegelijkertijd hebben onze locaties wel een eigen karakter, een couleur locale. De sfeer is gemoedelijk en huiselijk waardoor kinderen en ouders zich bij ons thuis voelen.

Wat vinden wij belangrijk?

Wij vinden het heel belangrijk dat je kind bij ons de kans krijgt om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Uiteraard passend bij het karakter en de interesses van je kind én in zijn of haar eigen tempo. Om dit te realiseren is een goede basis belangrijk. Een veilige, prettige omgeving die je kind uitnodigt om te ontdekken en te spelen. Met de juiste begeleiding kan spelen niet alleen leuk zijn, maar ook heel leerzaam. En dat is nou precies wat wij willen bereiken. Hoe klein of groot je kind ook is. Daarom werken wij in de dagopvang met een VVE-methode of onze eigen methode Spring Actief. Deze bieden onze medewerkers de handvatten om je kind te begeleiden, observeren en ondersteunen daar waar het nodig is.

Bij ons staat het kind echt centraal. Dat wil zeggen: iedere leeftijd en elk kind vraagt om een andere benadering. Hierop passen wij ons aan. Zo staan veiligheid, vertrouwen rust en regelmaat centraal bij de opvang van de allerkleinsten. De dagindeling heeft dan ook een duidelijke structuur, die ruimte biedt voor aanpassing aan het ritme van je baby. Peuters hebben juist weer wat meer uitdaging nodig. Hiervoor hebben wij ons peuteraanbod ontwikkeld. Met speciale activiteiten wordt je peuter gestimuleerd om de wereld om zich heen te ontdekken en tegelijkertijd goed voorbereid op de overstap naar de basisschool.

Naast het pedagogische beleid van onze organisatie, ben ik ook verantwoordelijk voor onze pedagogisch coaches. Deze collega’s spelen een belangrijke rol in de organisatie als het gaat om de kwaliteit van onze opvang. Zij richten zich op het algemeen pedagogisch handelen van onze pedagogisch medewerkers en zijn dus eigenlijk het praktische steuntje in de rug. De coach observeert de medewerkers en de kinderen, geeft tips daar waar nodig en ondersteunt de medewerkers op de groep bij vragen over de ontwikkeling van kinderen. Zo geven zij net dat beetje extra aandacht aan onze medewerkers en kinderen, dat ervoor zorgt dat wij vooruitlopen op het gebied van kwaliteit.

Contactgegevens:
Spring Kinderopvang
www.spring-kinderopvang.nl
088-2088200
info@spring-kinderopvang.nl

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard