1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Annika Konijn

  Gepubliceerd op: 1-6-2021Bewerkt op: 1-6-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 1-6-2021Bewerkt op: 1-6-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Ik ben Annika, ruim 13 jaar werkzaam als chiropractor en gespecialiseerd in de behandeling van zwangeren en baby’s. In 2010 ben ik Chiropractie van Leeuwen gestart met als uitgangspunt: een professionele en persoonlijke begeleiding, met een nauwe samenwerking met andere partijen daar waar nodig. Inmiddels bestaat het team van Chiropractie van Leeuwen uit 3 chiropractoren en 2 receptionistes.

  Daarnaast ben ik met Verloskundigen Praktijk Portland de Zorgcarrousel Albrandswaard gestart waardoor we nog beter kunnen samenwerken.

  Wat is chiropractie

  Chiropractie is een vorm van gezondheidzorg waarbij tal van klachten met een oorsprong in het bewegingsapparaat behandeld worden d.m.v. o.a. manuele correcties, massage technieken en oefeningen. Dit uiteraard aangepast op de duur van je zwangerschap of de leeftijd van je baby. Naast mijn ervaring als chiropractor heb ik ook als moeder van 2 het nut van chiropractie rondom de zwangerschap mogen ervaren.

  Prettiger door de zwangerschap en kraamtijd

  Tijdens de zwangerschap en kraamperiode verandert je lichaam enorm: Door hormonen functioneren spieren en gewrichten anders, de groei van je kleine verandert je houding en slapen in de kraamtijd is een luxe. Klachten die vaak voorkomen zijn bekkenpijn, bekkeninstabiliteit, pijn in de rug/ bilspieren/ benen/ schaambeen, pijn rondom de nek en schouders /CTS. Er wordt vaak gedacht dat deze pijnklachten “erbij horen”. Gelukkig helpt chiropractie meestal goed voor deze klachten waardoor je toch kunt genieten van je zwangerschap.

  Goed voorbereid bevallen

  Zwangerschap en bevallen is topsport. Daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Te veel spanning in de spieren en gewrichten rondom het bekken kunnen de ligging van de kleine beïnvloeden, een vlotte bevalling tegenwerken en zorgen voor extra pijnklachten. Chiropractie kan deze spanning verhelpen.

  Voor je baby

  De ligging tijdens de zwangerschap en de krachten tijdens de bevalling kunnen bij je baby zorgen voor blokkades in bijv. de nek of rug. Dit kan zich uiten in overmatig huilen, onrust, overstrekken, voorkeurshouding, een vertraagde ontwikkeling, etc. Chiropractie kan deze blokkades verhelpen en bijdragen aan een optimale ontwikkeling van je baby.

  Voor de hele familie

  Ook partners krijgen er nieuwe taken bij. Net zoals opa’s en oma’s die komen oppassen. Chiropractie is er voor alle leeftijden dus ook zij zijn welkom in de praktijk voor hun klachten of vragen over alle nieuwe houdingen. Wil je weten wat chiropractie voor jullie kan betekenen, neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies.

  Contactgegevens

  Praktijk: Chiropractie van Leeuwen
  Adres: A van Hobokenstraat 4-10, Rhoon
  Website: www.chiropractievanleeuwen.nl
  Website: www.zorgcarrousel.nl
  Tel: 010 222 0900
  E-mail: info@chiropractievanleeuwen.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard