1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Anne-Marie Free

  Gepubliceerd op: 11-17-2021Bewerkt op: 11-17-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-17-2021Bewerkt op: 11-17-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Vaak merk ik dat bekkenpijn onzekerheid en onrust teweegbrengt. Daarnaast heeft het veel impact op je dagelijks functioneren. Gelukkig kun je er met fysiotherapie veel doen.

  Bekkenfysiotherapeut

  Hallo, ik ben Anne-Marie Free en geregistreerd bekkenfysiotherapeute. Ik ben 56 jaar, getrouwd, moeder van twee kinderen en werk sinds 1988 bij FysioMaarheeze. Mijn interesse voor zwangerschap gerelateerde klachten is begonnen tijdens mijn eerste zwangerschap. In de loop van de jaren heb ik me verder verdiept en gespecialiseerd in bekkenpijn en incontinentieklachten. Hiervoor heb ik de volgende post hbo-opleidingen afgerond:

  1. Vierjarige opleiding voor Manuele Therapie SOMT Amersfoort
  2. Tweejarige opleiding Spine en Joint Centrum Rotterdam
  3. Sinds 2010 sta ik geregistreerd als bekkentherapeut in het kwaliteitsregister van Rost Moves Mamas.

  Bekkenpijn

  Samen inventariseren we welke klachten je precies hebt en waardoor deze worden veroorzaakt. Daarna stellen we een behandelplan op, specifiek gericht op jouw klachten. De behandeling is er als eerste op gericht om gewrichten en spiergroepen van het bekken weer goed te laten functioneren. Hierdoor neemt de pijn af en kun je dagelijkse activiteiten weer makkelijker uitvoeren. Daarna starten we met specifieke spieroefeningen om het bekken en de lage rug stabieler en sterker te maken. In andere gevallen is het juist nodig om meer ontspanning in het bekkengebied te krijgen.

  Urineverlies

  Tijdens of na de zwangerschap kan er urineverlies optreden. Bijvoorbeeld tijdens het hoesten of niezen. De oorzaak zit dan vaak in het feit dat je de bekkenbodemspieren niet meer goed kunt aansturen doordat deze te zwak of juist te gespannen zijn. Door middel van specifieke spieroefeningen komt de controle over je bekkenbodemspieren weer terug waardoor de klachten verholpen kunnen worden.

  Ervaar je klachten tijdens of na de zwangerschap?

  Neem dan contact op met FysioMaarheeze via info@fysiomaarheeze.nl of 0495-592406.

  Hier kun je onder begeleiding van mijzelf werken aan je herstel.

  Kijk op www.fysiomaarheeze.nl/bekkentherapie voor meer informatie.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard