Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Angelique Brouwer

ZP® - Magazine

, 28 oktober 2019 15:17Laatste update op: 7 september 2020 23:23

Lactatiekundige hulp en counseling. Hulp bij borstvoeding, zo lang deze periode duurt!

Over mij

Hoi, ik ben Angelique Brouwer, lactatiekundige in Friesland. Daarnaast ben ik lifecoach en leraar Gezondheidszorg en Welzijn 2e graad (i.o.). Ik heb ruim 20 jaar als kraamverzorgende voor verschillende kraamzorgorganisaties in Friesland, Groningen en Drenthe gewerkt. Sinds 2010 ben ik gecertificeerd lactatiekundige.

Borstvoeding

Als lactatiekundige geef ik voorlichtingen over borstvoeding en kom ik bij je thuis wanneer je tegen borstvoedingsproblemen aanloopt of vragen over borstvoeding, het geven ervan en kolven hebt.

De voorlichtingen worden gegeven in de zwangerschap voor jou, je partner, (a.s.) oma en opa of vriendin. Daarnaast kun je na de geboorte van je baby ook vragen stellen op de geplande inloopochtenden.

In en rondom het kraambed onderhoud ik contact met je verloskundige over zaken rondom de voeding van je baby en over het geven van borstvoeding aan je baby. Zo proberen we als een goed geoliede machine jou en je baby, naar jullie situatie, zo goed mogelijk te begeleiden.

Ik gun ieder pasgeboren kindje de voeding die bij hem / haar past; moedermelk, en iedere moeder de ervaring om haar kind dit te kunnen geven. Uiteindelijk heeft dit op jullie beiden een positief (gezondheids)effect.

Ondersteuning moeder en kind

Wat dit werk voor mij enorm belangrijk maakt is de combinatie van het begeleiden van een moeder en haar baby in het krijgen van een veilige, hechte band in combinatie met het geven van de op het lichaam aangepaste voeding van de baby.

Het is soms bij de start allemaal wat onwennig. Beiden, zowel moeder als baby moeten aan elkaar wennen. Het is heel normaal dat hierdoor onzekerheden en vragen ontstaan. Wanneer ik zie dat moeder en kind goed op elkaar ingespeeld zijn en daarbij tevredenheid uitstralen is het plaatje compleet. Vanaf dat moment zijn zij samen een team en kunnen ze de volgende hobbels met meer gemak en zelfvertrouwen overwinnen. Is er toch nog hulp nodig, dan sta ik uiteraard voor hen klaar.

Openingstijden praktijk (telefonisch):

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 17:00 – 18:00 uur
Woensdag: 17:00 – 18:00 uur
Donderdag: 9:00 – 12:00 uur
Vrijdag: 17:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 12:00 – 15:00 uur
Zondag: Gesloten

Consult afspraken worden gemaakt in overleg tijdens de telefonische openingstijden van de praktijk.

Contactgegevens

Naam: Praktijk ‘Alma Mater’ lactatiekunde en Life Coaching
Vestigingsplaats: Bakkeveen (Friesland)
Website: www.lactatiekundige.nl
Telefoonnummer: 06-52 86 97 67
Email: praktijkalmamater@gmail.com

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard