1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Verloskundigepraktijk Tolmiea

  Gepubliceerd op: 5-21-2017Bewerkt op: 2-14-2023
  Verloskundige Praktijk Tolmiea Gepubliceerd op: 5-21-2017Bewerkt op: 2-14-2023
  Geschreven door: Verloskundige Praktijk Tolmiea
  Tolmiea is de Latijnse naam voor het plantje ‘Kindje-op-moeders-schoot’. De praktijk biedt kleinschalige en laagdrempelige verloskundige zorg in Rotterdam en omgeving. Wij vinden het belangrijk dat iedere zwangere en haar partner op maat gemaakte, goede verloskundige zorg kan ontvangen.

  Onze verloskundigenpraktijk

  Ben je zwanger of heb je een kinderwens, en woon je in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel of Zevenhuizen, dan ben je van harte welkom bij Verloskundige Praktijk Tolmiea. Ook als je tijdens de zwangerschap en bevalling begeleid wordt door de gynaecoloog in het ziekenhuis, kunnen wij de zorg bieden tijdens je kraambed.

  Team verloskundigenpraktijk

  Monique van Rees

  Op donderdag 2 oktober 1975, precies op de uitgerekende datum, waren mijn ouders op bezoek in Rotterdam toen mijn moeder haar vliezen braken. Dus snel terug naar huis in Spijkenisse en zoals de meeste mensen uit die buurt wel weten, stond natuurlijk de Spijkenisserbrug open! Tot twee keer toe hebben mijn ouders vanuit de auto moeten toekijken hoe de brug open en dicht ging voordat ze verder konden rijden. Gelukkig liet ik nog net lang genoeg op me wachten om gewoon thuis geboren te worden.

  Als verloskundige (sinds 2010) en echoscopiste (sinds 2014) heb ik ervaring opgedaan in diverse verloskundigenpraktijken en in een academisch ziekenhuis.

  In de verloskundige zorg vind ik persoonlijke begeleiding, flexibiliteit en laagdrempeligheid erg belangrijk. Om dit te kunnen garanderen, heb ik verloskundige praktijk Tolmiea opgericht. Of je nu thuis, in bad of in het ziekenhuis wilt bevallen, met of zonder pijnstilling, gevolgd door borst- of flesvoeding, mijn doel is om jou en je partner op een professionele en vooral vertrouwde manier zorg te bieden tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed.

  Laura ten Pierik

  Op donderdag 23 januari 1992 ben ik om 19:50 in het IJsselland ziekenhuis geboren in verloskamer 4. 4330gr schoon aan de haak en 53cm lang! Heel bijzonder om nu in diezelfde verloskamer kersverse mama’s en papa’s bij te staan in deze bijzondere periode van het leven.

  In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Rotterdam. Na een aantal jaar werken in Rotterdam Zuid ben ik bij praktijk Tolmiea begonnen. Sinds juli 2016 ben ik naast verloskundige ook echoscopiste en verricht ik de 20 weken echo, een leuke combinatie.

  Verloskundige zijn is niet zomaar een beroep, het is mijn passie. Ik hecht veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensband om jullie zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en begeleiden. Ik kijk er naar uit jullie allen te ontmoeten.

  Marthe Vrijdag

  Op woensdag 25 september 1991 stond mijn vader met mijn puffende moeder aan de ingang van het ziekenhuis in Roosendaal. Mijn vader, huisarts in Wouw, deed regelmatig bevallingen in dit ziekenhuis en wist zijn weg naar de verloskamers. De portier besloot echter dat hij hen niet zomaar het ziekenhuis in zou laten en zou iemand laten komen om hen op te halen. Niet veel later, net op tijd in de verloskamers aangekomen, werd ik geboren.

  In 2018, na het afronden van mijn opleiding in Antwerpen, werd voor mij al snel duidelijk dat ik terug naar Nederland wilde om daar aan het werk te gaan. Sinds augustus 2018 biedt Tolmiea mij deze kans en heb ik inmiddels het dorp Wouw verruild voor de grote stad Rotterdam. Intussen ben ik ook aan de opleiding tot echoscopiste begonnen.

  Het feit dat aanstaande ouders je toelaten bij iets wat voor hen het mooiste moment in hun leven zal zijn, dat vind ik fantastisch en een enorme eer! Het opbouwen van een band, professionaliteit en vertrouwen vind ik dan ook belangrijk en Tolmiea biedt hier alle ruimte voor. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

  Wat kun je van ons verwachten?

  De zwangerschap en geboorte van je baby zijn speciale momenten in je leven, ons doel is dat jij en je partner deze bijzondere periode met vertrouwen in gaan en er met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Dit doen we door samen te kijken naar de mogelijkheden van zorg die aansluiten bij jullie wensen. Daarbij is professionele en persoonlijke aandacht gegarandeerd in onze praktijk.

  Meld je hieronder direct aan of neem ook een kijkje op onze website waar we ons graag voorstellen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard