Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Zwangeren portaalAangesloten praktijkenVerloskundigenpraktijk evy

Verloskundigenpraktijk Evy

Verloskundigenpraktijk EVY Oldenzaal, Ootmarsum & Denekamp

, 6 February 2019 16:10Laatste update op: 13 April 2021 16:34

Welkom! Wij zijn Bienke Vossebelt, Mirije Rauwers en Anne Roesthuis, alledrie verloskundige in Oldenzaal, Dinkelland en omstreken. Wij begeleiden jullie graag bij alle vragen over jullie kinderwens of zwangerschap, bevalling en kraambed.

Visie

Vanaf eind 2009 begeleiden de verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Evy zwangeren en partners woonachtig in gemeente Oldenzaal, gemeente Dinkelland en omstreken tijdens zwangerschap, baring en kraambed.

Samen hebben wij de visie dat een zwangerschap en baring een natuurlijk proces is, waarbij wij jullie gaan begeleiden. Wij zullen jullie helpen om zoveel mogelijk op eigen kracht met steun van partner, een kindje gezond op de wereld te zetten.

Elke zwangere is anders en elke zwangere heeft andere wensen rondom zwangerschap en baring wat ons vak zo bijzonder maakt. Omdat wij een kleine praktijk zijn, kunnen wij op jullie persoonlijke wensen inspringen en op jullie manier begeleiden, zolang het medisch verantwoord blijft.

Organisatie

Wij zijn een kleine praktijk van 3 verloskundigen, waardoor wij veel tijd voor onze cliënten hebben. Wij werken volgens een dienstrooster, 24/7 en doen afwisselend spreekuur. Hierdoor zul je ons tijdens de zwangerschap afwisselend tegenkomen, zodat je bij de bevalling en kraambed een bekend gezicht naast je bed hebt staan.

Bienke Vossebelt

Bienke

Graag wil ik mij hierbij aan jullie voorstellen, zodat jullie mij via deze weg alvast leren kennen. Ik ben Bienke Vossebelt, geboren in 1985 in Almelo en opgegroeid in Nijverdal. Nadat ik mijn VWO diploma behaald heb, ben ik direct begonnen aan de Academie Verloskunde Maastricht. Na mijn afstuderen op 12 juli 2007 heb ik afscheid genomen van het 'verre' Limburg en ben ik teruggekeerd naar Twente. Sindsdien heb ik werkervaring opgedaan in verloskundigenpraktijken in Enschede. In deze grote, maar ook drukke, stadspraktijken heb ik veel ervaring opgedaan in de verloskunde. Helaas miste ik in deze praktijken wel vaak de ruimte en tijd voor meer persoonlijk contact met de cliënten.

Met mijn opgedane werkervaring en de wens om de verloskunde vanuit de persoonlijke invalshoek te benaderen, heb ik de grote stap gezet om een eigen kleinschalige verloskundigenpraktijk te starten. In oktober 2009 heeft dit vorm gekregen en is Verloskundigenpraktijk Evy gestart!

Mirije en ik staan beide erg achter de kleinschaligheid van onze verloskundigenpraktijk. Door deze kleinschaligheid kunnen wij veel tijd voor onze cliënten vrij maken en zijn wij erg laagdrempelig te bereiken. In januari 2014 heb ik mijn echografie-certificaat behaald, waardoor ik sindsdien ook de echo's binnen de praktijk kan maken. Sinds eind 2015 ben ik tevens bevoegd om spiraaltjes te plaatsen.

Ik heb zelf mogen ervaren hoe bijzonder het is om zwanger te zijn. In juli 2017 en augustus 2019 zijn mijn beide dochtertjes na een heel fijne bevalling thuis geboren! Ik voel me bevoorrecht om tijdens deze bijzondere periode ook zwangeren met hun partners te begeleiden en bij te staan! Samen met Mirije en Anne streef ik naar gezonde moeders en baby's en ouders die tevreden terug kunnen kijken naar de zorg die zij bij Evy ontvangen hebben!

Hopelijk tot ziens bij Verloskundigenpraktijk Evy.  

Mirije Rauwers

mirije

Mijn naam is Mirije Rauwers en ik ben geboren in 1979. Sinds juli 2010 ben ik, na mijn afstuderen aan de Academie Verloskunde Amsterdam, werkzaam als verloskundige. Sindsdien ben ik werkzaam geweest bij diverse praktijken in Hengelo en Losser, waarna ik in september 2011 maat ben geworden van Bienke bij Verloskundigenpraktijk Evy.

Samen met mijn man heb ik 2 dochters! In september 2012 ben ik een trotse moeder geworden van mijn dochter Lotte en in januari 2015 ben ik van ons dochtertje Sara bevallen! Het is een heel bijzondere ervaring om zelf zwanger te zijn geweest en een bevalling te hebben doorgemaakt. Mijn 'werk' als verloskundige vind ik heel bijzonder en ik hecht veel waarde aan kleinschaligheid. Een zwangerschap is een heel speciale periode en dan is het fijn om een goede band op te kunnen bouwen met de vrouw en haar partner.

Sinds begin 2012 mag ik mij ook echoscopist noemen en sinds deze tijd maak ik ook de echo's binnen onze praktijk. Deze extra functie is een verrijking van mijn werk als verloskundige. En sinds eind 2015 ben ik bevoegd om spiraaltjes te plaatsen.

Graag begeleid ik jullie tijdens deze zwangerschap, bevalling en kraamtijd!  

Anne Roesthuis

anne

Mijn naam is Anne Roesthuis, geboren en getogen in Rossum, waar ik samen woon met mijn vriend. Ik ben actief als leidster bij de scouting, speel saxofoon bij een muziekvereniging en heb een passie voor auto’s.

De zorg sprak me als kind al aan. Na VWO afgerond te hebben, ben ik farmacie gaan studeren in Groningen. Na een jaar ben ik me gaan realiseren, dat ik toch een beroep wilde, waarbij ik meer contact heb met mensen. De studie verloskunde kwam op mijn pad, en in 2017 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Groningen. Wat ik toen zeker wist: ik wil terug naar Twente!

Daar heb ik bij een aantal praktijken ervaring opgedaan, waaronder bij Evy. Uiteindelijk ben ik nu als vaste verloskundige aan het werk bij Evy, met heel veel plezier!

Sinds 2018 ben ik bevoegd om echo’s te maken en sinds 2019 gespecialiseerd in anticonceptie, waaronder het plaatsen van spiralen. De kleinschaligheid van de praktijk spreekt me erg aan, ik vind het fijn om alle mensen persoonlijk te kennen. Ik ben er van overtuigd dat je op die manier zorg op maat kunt bieden. Een grapje op z’n tijd moet kunnen, en ik hoop er samen een mooie zwangerschap, bevalling en kraamtijd van te maken.

Meld je hieronder direct aan of neem ook een kijkje op onze website waar we ons graag voorstellen.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard