Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Zwangeren portaalAangesloten praktijkenVerloskundigen aan de maas

Verloskundigen Aan de Maas

Verloskundigen aan de Maas

, 14 February 2019 21:33Laatste update op: 8 April 2020 20:14

Per verloskundige begeleiden wij ongeveer 5 a 6 zwangeren per maand. Dit is ongeveer de helft van wat de norm is in Nederland. Wij besteden dus extra tijd en aandacht aan onze cliënten om jou en je partner beter te leren kennen en meer individueel gerichte zorg te kunnen geven.

Hoe gaan wij te werk?

In onze praktijk gaan wij niet meer weg bij de bevalling vanaf de actieve fase in de ontsluiting tenzij jij dit anders wenst. Jouw wensen en die van je partner zijn leidend in de begeleiding die wij geven. Wij besteden tijdens de zwangerschap ruime tijd aan de voorbereiding op de bevalling, waar onder andere de inhoud van onze begeleiding naar voren komt.

Ook wanneer tijdens de bevalling een medische indicatie ontstaat en besloten wordt dat er een gynaecoloog nodig is voor de verdere begeleiding, zijn wij bereid om jullie te blijven ondersteunen.Door de kleinschaligheid en continuïteit van de zorg is de kans op complicaties lager, verwijzing naar het ziekenhuis kleiner en de kans op een spontane natuurlijke bevalling hoger.

Team verloskundigen

De praktijk kent twee teams van verloskundigen: team Jade en team Lotus. Zo kunnen wij beter aan de toestroom van cliënten voldoen en hoeven wij minder vaak aanmeldingen van nieuwe zwangeren te weigeren. Het leuke aan met twee teams werken is, dat er tijd ontstaat voor andere leuke activiteiten in de praktijk zoals informatieavonden over bevallen en borstvoeding, maar ook bijvoorbeeld draagwandelingen.

Wij nodigen jou uit om je eigen regie te nemen waar je kan en te voelen wat nodig is in het proces van het verwachten van een kind. De behoefte kan en mag altijd tussentijds veranderen.

Als zwangere word je over alle stappen van de zorg geïnformeerd en blijven alle keuzes bij jou en je partner. Deze keuzevrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij blijven jou begeleiden tot zover onze grenzen reiken als medisch professional. Deze grens is en blijft dynamisch.

Warme groeten, verloskundigen aan de maas

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard