Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Zwangeren portaalAangesloten praktijkenVerloskundig centrum raak

Verloskundig Centrum Raak

Raak Verloskunde

, 13 maart 2020 21:19Laatste update op: 8 april 2021 14:36

Raak is een kleinschalige verloskundigenpraktijk, waar drie enthousiaste verloskundigen werken. We houden het bewust klein, aangezien we het belangrijk vinden om persoonlijke en deskundige zorg op maat te leveren. Op die manier kunnen we jullie de best mogelijke zorg bieden!

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in Raamsdonksveer en we hebben tevens een spreekuurlocatie in Oosterhout, bij de huisartsenpost. Je kunt bij ons terecht voor kinderwensconsulten, maar ook voor begeleiding van je zwangerschap, bevalling en kraambed. Daarnaast maken we ook echo’s in eigen praktijk. Zowel medische echo’s als pretecho’s. Voor de meeste echo’s hoef je dus niet naar het ziekenhuis of een extern echocentrum. We hebben voornamelijk spreekuren in de avond, maar ook in de middag en ochtend.

Verder vinden we het belangrijk dat je weet dat we niet met een assistente werken, dus als je ons belt, krijg je altijd een verloskundige aan de lijn. Een telefonisch spreekuur hebben we ook niet; we vinden het fijn als je ons kunt bellen, wanneer jij dat nodig of belangrijk vindt.

Ons team

Wij zijn alle drie ingeschreven in het Kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen), aangezien wij ook de kwaliteit van onze zorgverlening belangrijk vinden. Wij doen om die reden regelmatig bijscholingen.

Zoals eerder benoemd, werken er bij Raak drie verloskundigen:

  • Laura van den Broek (BIG-nummer 79911692303)
  • Evie Peeters (BIG-nummer 59925890803)
  • Saya van Oosterhout (BIG-nummer 39927813503)

Wat kun je van ons verwachten?

Wij, als verloskundigen, houden jouw gezondheid en die van je baby goed in de gaten. De eerste controle (met echo) vindt meestal plaats rond 8 weken zwangerschap. We vinden het fijn als je ons al belt, als je een positieve test hebt. Dan hebben we voldoende tijd en ruimte om een afspraak in te plannen.

We houden een aantal vaste controlemomenten aan, die toenemen naarmate je verder zwanger bent. Als het nodig is of je vindt het gewoon fijn, kun je vaker bij ons langskomen.

Tijdens de controles meten we je bloeddruk en bepalen je gewicht. We meten de groei van de buik en voelen naar de ligging van de baby. Daarnaast maken we een echo (op medische indicatie of een pretecho) of we luisteren we naar het hartje van de baby met een zogenaamde doptone. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor het beantwoorden van vragen en geven we je de nodige informatie mee.

In de loop van de zwangerschap gaan we het ook hebben over de bevalling en het kraambed. We nemen graag voldoende tijd om jullie wensen en verwachtingen te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.

Naast het begeleiden van je zwangerschap zijn wij er ook voor je tijdens de bevalling en in het kraambed.

Kijk voor meer informatie en nieuws op onze website

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard