1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Samenwerkende vroedvrouwen Gelderland

  Gepubliceerd op: 9-17-2019Bewerkt op: 9-21-2020
  Samenwerkende vroedvrouwen Gelderland Gepubliceerd op: 9-17-2019Bewerkt op: 9-21-2020
  Geschreven door: Samenwerkende vroedvrouwen Gelderland
  Samenwerkende Vroedvrouwen Gelderland, bestaande uit de praktijken La Fuente (links: Jooske van Rijssel) en praktijk voor Holistische Verloskunde (rechts: Marieke Verschelling).

  Wanneer je zwanger bent verandert er veel. Je lichaam maakt plaats voor de groei van je baby en dit gaat niet ongemerkt. Zeker wanneer je last krijgt van bepaalde lichamelijke ongemakken, kan je niet meer om de feiten heen. Het proces van zwanger zijn vraagt van je om fysiek en emotioneel mee te bewegen. Het gaat hier vaak om het zoeken naar een nieuwe balans. Een balans tussen activiteit en rust, werk en thuisbasis, tussen naar buiten en naar binnen gericht zijn. Op deze zoektocht kun je gevoelens van onzekerheid, kwetsbaarheid en angst tegenkomen. Het is immers – bij een eerste zwangerschap - voor het eerst dat je lichaam zo'n verandering ondergaat. Je overgeven aan dit proces is niet voor iedereen even eenvoudig. Je zult bij jezelf patronen kunnen ontdekken waar nu een licht op wordt geworpen. Hoe daar nu verder mee om te gaan?

  Bij de 2 aangesloten praktijken kun je terecht vanaf de zwangerschapswens tot ver na de geboorte van jullie kind(eren). Hier staan persoonlijke begeleiding, ruimte voor je gevoel en het krijgen van vertrouwen centraal. De praktijken hebben veel ervaring met waterbevallingen en zien de geboorte niet als een los proces, maar als een belangrijke gebeurtenis in jullie leven.

  Praktijk voor Holistische Verloskunde

  Marieke Verschelling

  Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige dochters. Vroedvrouw sinds 1995. Als klein kind al wist ik dat ik vroedvrouw wilde worden. De komst van nieuw leven was altijd al iets wat mij verwonderde en intrigeerde. Ook voelde ik intuitief aan dat baby's al voor hun geboorte een aanwezigheid hebben waar we ons op kunnen afstemmen. In mijn eigen zwangerschappen heb ik dit aan den lijve kunnen ervaren.

  Ik heb na de Opleiding tot Verloskundige, de basisopleiding Body Mind en daarna de basistraining Sexual Grounding Therapy gevolgd. Hier maakte ik onder andere kennis met bio energetica en emotioneel lichaamswerk. Ik heb hier veel geleerd over de kracht van lichamelijke processen, ons onderbewuste en spirituele zijn.

  In 2015 volgde in de coachingsopleiding voor verloskundigen bij Amethist en in 2016 heb ik de post HBO opleiding tot homeopatisch verloskundige bij de VV&H afgerond. Tevens mag ik mij EMDR traumaverwerkingsspecialist noemen.

  Ik werk intuïtief en stem me in het moment af wat er nodig is. Dit maakt dat je zorg op maat krijgt, en de reis die we samen maken uniek en authentiek is.

  Vroedvrouw Praktijk La Fuente

  La Fuente is een kleine, persoonlijke vroedvrouwpraktijk met veel aandacht en tijd voor ieders persoonlijke wensen. De praktijk begeleidt de medische kant van zwangerschap, bevalling en kraambed, de gevoelens die boven kunnen komen tijdens deze periode, de (veranderende) relaties van jullie als partners en vriendschappen/familie en inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld borstvoeding, slapen, natuurlijke verzorging, dragen van de baby en ouderschap. La Fuente is gespecialiseerd in waterbevallingen.

  Verloskundige Jooske van Rijssel

  Ik ben Jooske van Rijssel. Vroedvrouw en spiritueel werker. En moeder van 3 dochters. In 2000 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw in Amsterdam. Daarna heb ik diverse cursussen gevolgd zoals ayurvedische massage en natuurgeneeskunde voor verloskundigen. In 2008 heb ik de 4 jarige beroepsopleiding spiritueel werker afgerond.

  Ik werk in een straal van 30 minuten rijden rondom Arnhem. Door de specifieke en persoonlijke zorg is er niet alleen in Arnhem, maar ook daarbuiten vraag naar begeleiding. In overleg kunnen we kijken hoe we de begeleiding vorm kunnen geven en/of de afstand overbrugbaar is.

  Zowel de controles in de zwangerschap, de bevalling als het kraambed kan via de praktijk plaats vinden. Voor mensen buiten de regio Arnhem is het nodig een achterwacht te regelen in de eigen woonplaats voor geval van nood. Van deze achterwacht wordt zelden gebruik gemaakt. In overleg kan ik uitleggen hoe je dit kunt regelen. Eventueel is een kennismakingsgesprek mogelijk.

  La Fuente is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse beroepsvereniging van Verloskundigen en het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.

  Contactgegevens:

  Praktijk voor Holistische Verloskunde

  Marieke Verschelling
  G. Bomansstraat 2, Culemborg
  www.holistischeverloskunde.nl
  Telefoon: 06-51720232
  E-mail: info@holistischeverloskunde.nl

  Praktijk Fuente

  Jooske van Rijssel
  Dotterlaan 18, Arnhem
  www.praktijklafuente.nl
  Telefoon: 06-16602316
  E-mail: info@praktijklafuente.nl

  Neem ook een kijkje op onze website waar we ons graag voorstellen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard