Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerZwangerschapskalenderWeek 42

Selecteer je zwangerschapsweek

week-42

Week 42

Week 42

ZP® - Zwangerschap & Babykalender

, 2 August 2016 21:00Laatste update op: 8 October 2021 11:05

Je bent ondertussen waarschijnlijk erg nieuwsgierig naar je kindje. Hoe ziet je kindje eruit? Je zal ook ongeduldig worden en die dikke buik ben je misschien inmiddels flink beu. Lees snel verder wat er allemaal gebeurt in de allerlaatste week van je zwangerschap.

Vanwege de situatie rondom het coronavirus is het mogelijk dat bepaalde informatie op deze pagina (tijdelijk) niet volledig correct is.

Je baby in week 42 van je zwangerschap

In week 42 is je baby...

week-image

52 cm

3450 gram

..zo groot als een rabarber

Jij in weekNr 42 van je zwangerschap

In weekNr 42 ben jij...

week-image
  • 42 weken zwanger
  • in je tiende maand
  • in het derde trimester

Dit gebeurt er met je baby als je 42 weken zwanger bent

De donzige haartjes zijn verdwenen en ook het huidsmeer is weg. Je baby zal er verder niet veel anders uitzien dan een baby die op tijd geboren is. De meeste kindjes die met 42 weken geboren worden hebben zich die laatste weken nog flink te goed gedaan in de baarmoeder en zien er daarom lekker mollig uit. Ook kan het zijn dat de huid van je baby een beetje droog en geschilferd is na de geboorte. Ook zal je baby waarschijnlijk een mooie bos haar hebben!

De meeste baby's worden niet precies op de uitgerekende datum geboren. Een normale bevalling vindt plaats in de periode van drie weken voorafgaand aan tot twee weken na de uitgerekende datum. Als de bevalling twee weken na de uitgerekende datum niet op gang is gekomen is er sprake van serotiniteit en word je ingeleid.

Dit gebeurt er met jou als je 42 weken zwanger bent

Je had vast gehoopt op een spontane bevalling, misschien wel bij je thuis. Als je deze week niet bevalt, is de kans groot dat je straks wordt ingeleid.. Dat gebeurt in het ziekenhuis.

Weetjes en tips

Verzekeringen onder de loep nemen

Heb jij al nagedacht over een geschikte zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering en inboedelverzekering? Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle zwangeren kunnen besparen op hun verzekeringen. Daarom hebben we een betrouwbare partner gezocht en gevonden in Fintor. Zij gaan voor iedereen die wil gratis een verzekerings-check uitvoeren. Zodat je daarna weet wat je nog moet aanpassen en waar je geld kan besparen. Handig toch? Lees daarover hier meer.

Je buik

Als je na de bevalling naar je buik kijkt, is dat misschien even schrikken. Waar ooit die mooie dikke buik zat, hangt nu een uitgerekt stuk huid. Geen zorgen, dat komt weer goed. Het kan misschien even duren, maar als je gezond eet en genoeg beweegt, krijgt je lijf haar oude model vanzelf weer terug.

In vorm

Veel sportscholen bieden goede begeleiding aan zwangere en pas bevallen vrouwen. Vaak mag je ook gebruik maken van groepslessen waarin jij jouw eigen tempo kan bepalen. Sporten zorgt er uiteraard voor dat je sneller weer back in shape bent.

Zwangerschapsverlof

Als je baby nu pas komt, dan heb je nog recht op 10 weken [zwangerschapsverlof!]((hoe-lang-is-mijn-zwangerschapsverlof-en-hoe-bereken-ik-dat) Ook al heb je er waarschijnlijk al 8 weken op zitten.

Klachten na de bevalling verhelpen

Het kan zijn dat je na de bevalling klachten overhoudt als ischiaspijn, spanningshoofdpijn of vermoeidheid. Reflexologie kan je helpen om deze klachten te verlichten. Lees hier hoe je klachten na de bevalling kunt verhelpen.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard