1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  ZwangerZwangerschapskalenderWeek 24

  Selecteer je zwangerschapsweek

  week-24

  Week 24

  Week 24

  ZP® - Groeikalender

  , 8 juli 2016 09:22Laatste update op: 24 april 2023 17:24

  Ook vanaf de buitenkant is de baby nu duidelijker te voelen wat natuurlijk leuk is voor de partner. De baby heeft nu een ritme van slapen en wakker zijn. Omdat de baby door jouw bewegingen in slaap gewiegd wordt, is het vaak zo dat als jij wakker bent de baby slaapt en andersom. Om goed te kunnen groeien slaapt hij nog wel het grootste gedeelte van de dag, tot wel 20 uur! Hij is nu 32 centimeter lang en weegt 600 gram. Lees snel verder wat er allemaal gebeurt in week 24 van je zwangerschap.

  Je baby in week 24 van je zwangerschap

  In week 24 is je baby...

  week-image

  32 cm

  600 gram

  ..zo groot als een papaya

  Jij in weekNr 24 van je zwangerschap

  In weekNr 24 ben jij...

  week-image
  • 24 weken zwanger
  • in je zesde maand
  • in het tweede trimester

  Cursusportaal

  Alles weten over de zwangerschap, je bevalling en je baby? Dat kan met ons online cursuspakket van 12 cursussen, vergoed door de meeste zorgverzekeraars!'

  Ja, ik wil toegang

  Dit gebeurt er met je baby als je 24 weken zwanger bent

  De evenwichtsorganen in de oren van het kindje zijn ontwikkeld en net zo groot als bij een volwassene. Rond deze week gaan de oogjes open. Je baby heeft al fijne wimpertjes en wenkbrauwen. De snelle oogbewegingen, die bij een volwassene betekenen dat hij droomt, beginnen nu ook bij het kindje te komen. Je baby ontwikkelt een slaap- en waakritme. De bewegingen van je baby worden steeds krachtiger en dit zorgt ervoor dat je partner misschien ook al je baby kan voelen bewegen als hij zijn handen op je buik legt. Dit is ook een manier om je partner meer bij je zwangerschap te betrekken.

  Volgens richtlijnen in Nederland is je baby na 24 weken zwangerschap officieel levensvatbaar. Als je baby dus nu prematuur zou worden geboren, dan zou er door artsen alles aan worden gedaan om hem in leven te houden. Maar natuurlijk gaan we ervanuit dat hij nog even lekker in jouw buik blijft zitten!

  Dit gebeurt er met jou als je 24 weken zwanger bent

  Je komt nu ongeveer een halve kilo per week aan en dat begin je wellicht te voelen aan je voeten en benen. Zorg dat je voldoende rust en goede platte schoenen draagt.

  Dankzij een betere doorbloeding van je lichaam kan je meer zin hebben in vrijen. Het kan zijn dat die zin in seks enorm wisselt. Dit komt door de grote hoeveelheid zwangerschapshormonen die soms in pieken aanwezig zijn. Vrijen is tijdens de zwangerschap niet schadelijk. Heb jij het idee dat jij en je partner wel wat coaching kunnen gebruiken voor jullie relatie tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op het ouderschap? Neem dan contact op met een relatiecoach.

  Soms bestaat er tijdens de zwangerschap een verhoogd risico op zwangerschapssuiker. Dit is bijvoorbeeld bij overgewicht, als er diabetes voorkomt in je naaste familie of als je tot een etnische groep behoort waar veel suikerziekte voorkomt. In dat geval wordt er een suikertest geadviseerd tussen de 24 en 28 weken. De uitslag wordt dan met je besproken tijdens de volgende controle.

  Cursusportaal

  Alles weten over de zwangerschap, je bevalling en je baby? Dat kan met ons online cursuspakket van 12 cursussen, vergoed door de meeste zorgverzekeraars!'

  Ja, ik wil toegang

  To do in week 24

  12 zwangerschaps- en bevalcursussen, vergoed door je zorgverzekeraar

  Alles uit je zwangerschap halen én je optimaal voorbereiden op de bevalling? Dat doe je met ons cursuspakket van 12 zwangerschaps-, beval- en babycursussen. Online, met onbeperkte toegang gedurende 18 maanden. En het gehele pakket wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed! Lees hier alles over cursussen.

  3D echo inplannen

  Als je graag een 3D pretecho wilt laten maken is dit een mooie periode, aangezien jullie kind nu wat voller wordt in het gezichtje. Tot ongeveer 27 weken zwangerschap past hij of zij vaak het mooist op het beeldscherm. Hierna wordt je baby zo groot dat dit moeilijker wordt. Hier kom je meer te weten over 3D en 4D echo’s

  Kinderopvang regelen

  Als aanstaande ouder zal je al vrij vroeg in de zwangerschap gaan nadenken over de vraag of je wel of niet weer aan het werk gaat na de zwangerschap. Wie er voor je kindje gaat zorgen als je blijft werken, is geen zorg voor later, maar iets dat je op tijd moet regelen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden: kinderdagverblijf, gastoudergezin, oppas aan huis, of hulp van familie of vrienden. Het is verstandig hierover nu te gaan nadenken en eventueel een kijkje te gaan nemen bij een kinderopvang in de buurt. Lees hier wat je kunt verwachten van een kinderopvang.

  Een bezoekje aan de mondhygiënist of tandarts

  Je mondgezondheid is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je zwanger bent, maar toch is het bijzonder belangrijk om een gezond gebit te behouden als je zwanger bent. Een tandvleesontsteking kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor jou en je baby tijdens de zwangerschap. Maak dus regelmatig een afspraak met een mondhygiënist of tandarts voor een controle.

  De babyuitzetlijst

  Het is een goed idee om nu alvast zo veel mogelijk spullen van de babyuitzetlijst af te vinken, als je dat nog niet helemaal had gedaan. Tegen het einde van de zwangerschap heb je hier namelijk waarschijnlijk veel minder energie voor en zin in. Een item dat voor veel ouders onmisbaar is, is een babybox. Ga jij voor een box, of lijkt het je overbodig? Iets wat ongetwijfeld nodig is, is een kinderwagen. Hier lees je waar je op moet letten bij het kopen van een kinderwagen, en welke soorten kinderwagens er zijn.

  Wist je dat?

  Wist je dat je eigen navel tijdens de zwangerschap als het ware naar buiten kan groeien door het groeien van je baby in je baarmoeder? Omdat je baarmoeder nu net zo groot is als een voetbal, kan dit ervoor zorgen dat je eigen navel naar buiten wordt gedrukt.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard