Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerZwangerschapskalenderWeek 2

Selecteer je zwangerschapsweek

week-2

Week 2

Week 2

ZP® - Zwangerschap & Babykalender

, 7 July 2016 11:47Laatste update op: 21 May 2021 08:27

Eigenlijk ben je in week 2, net als in week 1, nog niet zwanger. Dit komt door de telling van verloskundigen en artsen, die de zwangerschap beginnen te tellen vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Dit is omdat dat een herkenbaarder moment is. Je hebt in week 2 nog geen zwangerschapssymptomen.

Vanwege de situatie rondom het coronavirus is het mogelijk dat bepaalde informatie op deze pagina (tijdelijk) niet correct is.

Dit gebeurt er met je baby als je 2 weken zwanger bent

Een zaadcel zal uiteindelijk de eicel bevruchten in de eileider en de reis verder maken naar de baarmoeder voor de innesteling! Als de zaadcel een X-chromosoom bevat zal er een meisje groeien en bij een Y-chromosoom een jongen!

Dit gebeurt er met jou als je 2 weken zwanger bent

Wel wordt in het begin van week 2 de eicel bevrucht. Hiervan merk je niks, maar er kunnen wel verschillende lichamelijke symptomen bij komen kijken. Dit zijn dingen zoals veranderde afscheiding rond de eisprong, een LH-piek, lichte krampen en een lichte stijging in de lichaamstemperatuur. Ook zal je rond de eisprong meer zin hebben in seks en kunnen je borsten wat gevoeliger worden.

Als de bevruchting is gelukt en de eicel is ingenesteld in de baarmoedermond, zal je de komende weken steeds meer zwangerschapssymptomen krijgen!

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard