Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerWat houdt deelname aan de pride study in

Wat houdt deelname aan de PRIDE study in?

ZP® - Magazine

, 13 January 2021 18:45Laatste update op: 26 February 2021 13:44
In samenwerking met: PRIDE study

U beslist zelf of u meedoet aan het onderzoek. Deelname is geheel vrijwillig. Als u wilt deelnemen aan de PRIDE Study vult u eerst een digitale toestemmingsverklaring in, zodat u geregistreerd wordt als PRIDE Study deelneemster. U krijgt zelf uiteraard ook een kopie van deze toestemmingsverklaring. In het komende jaar vult u vervolgens vijf keer een vragenlijst in op internet. Het invullen kost ongeveer 10-25 minuten per keer. Hiervoor kunt u zelf een tijdstip kiezen, u hoeft hiervoor niet naar het Radboudumc te komen. Aan de aanstaande vader vragen we ook om één keer een vragenlijst in te vullen, als u daar toestemming voor geeft.

Proces deelname aan PRIDE Study

De eerste vragenlijst gaat over uw algemene gezondheid en kunt u direct na aanmelding al invullen. Rond week 17 van uw zwangerschap krijgt u de tweede vragenlijst over uw woon- en werkomgeving. De derde vragenlijst over zorg en welzijn ontvangt u rond de 34e week van uw zwangerschap. In de vierde en vijfde vragenlijst, die u 2 en 6 maanden na de uitgerekende datum ontvangt, vragen we hoe het met u en uw kind gaat na de bevalling.

De informatie uit deze vragenlijsten wordt gebruikt voor het beantwoorden van honderden onderzoeksvragen over de gezondheid van zwangere vrouwen en hun kinderen. Een overzicht van de vragen die we op dit moment al aan het beantwoorden zijn, kunt u hier vinden.

U heeft zelf geen voordeel van meedoen aan dit onderzoek. Uw deelname kan wel bijdragen aan meer kennis over aandoeningen die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. Als u meedoet, kunt u zich altijd bedenken en toch stoppen, ook tijdens het onderzoek. U hoeft niet te zeggen waarom u stopt. De gegevens die tot dat moment zijn verzameld, worden gebruikt voor het onderzoek. Als er nieuwe informatie over het onderzoek is die belangrijk voor u is, laat de onderzoeker dit aan u weten. U wordt dan gevraagd of u blijft meedoen.

Gebruik en bewaren van uw gegevens

Voor dit onderzoek worden uw persoonsgegevens verzameld, gebruikt en bewaard. Het gaat om gegevens zoals uw naam, adres en geboortedatum en om gegevens over uw gezondheid. Het verzamelen, gebruiken en bewaren van uw gegevens is nodig om de vragen die in dit onderzoek worden gesteld te beantwoorden en de resultaten te kunnen publiceren. Wij vragen voor gebruik van uw gegevens uw toestemming.

Om uw privacy te beschermen krijgen uw gegevens een code. Uw naam en andere gegevens die u direct kunnen identificeren worden daarbij weggelaten. Alleen met de sleutel van de code zijn de gegevens tot u te herleiden. De sleutel van de code blijft veilig opgeborgen in het Radboudumc. De gegevens die naar onderzoekers worden gestuurd bevatten alleen de code, maar niet uw naam of andere gegevens waarmee u kunt worden geïdentificeerd. Ook in rapporten en publicaties over het onderzoek zijn de gegevens niet tot u te herleiden.

Dit artikel is geschreven door PRIDE Study

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Magazine

    • Mijn week

    • Zoeken

    • Dashboard