Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerWaarom de pride study

Waarom de PRIDE Study?

ZP® - Magazine

, 13 January 2021 18:34Laatste update op: 26 February 2021 13:45
In samenwerking met: PRIDE Study

Met de PRIDE Study willen we uitzoeken of bepaalde blootstellingen een rol spelen bij het ontstaan van aandoeningen bij (aanstaande) moeders en hun kinderen.

Doel van de PRIDE Study

Van sommige leefgewoonten en omstandigheden tijdens de zwangerschap is bekend, dat deze de gezondheid van de zwangere vrouw en/of haar kind kunnen beïnvloeden. Denk maar aan ernstige bloedarmoede of bepaalde infecties. Maar van veel andere dingen is dat niet precies bekend. Het is belangrijk hier meer over te weten, zodat zwangere vrouwen nog beter begeleid kunnen worden en goed onderbouwde beslissingen kunnen nemen. Dit betekent vaak een betere gezondheid van moeder en kind. Daar heeft de moeder profijt van tijdens de zwangerschap, maar ook het kind voor de rest van zijn of haar leven.

Het doel van de PRIDE Study is uitzoeken of bepaalde blootstellingen een rol kunnen spelen bij het ontstaan van aandoeningen bij (aanstaande) moeders en hun kinderen.

In dit onderzoek bekijken we vele factoren die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van zwangere vrouwen en hun kinderen. U kunt daarbij denken aan dingen zoals hobby’s, werk, voeding en medicijngebruik. Het is niet gezegd dat deze dingen van invloed zijn op uw gezondheid of die van uw kind. Dit willen we nu juist graag onderzoeken.

Verloskundige Femke over de PRIDE Study:

“Een vrouw die in verwachting is, wil er vaak alles aan doen om ervoor te zorgen dat zijzelf en haar kindje gezond blijven. Ze laat filet american staan, maakt de kattenbak niet meer schoon en stopt met roken. Dat dit bijdraagt aan een hogere kans op een gezond kind weten we door onderzoek. Maar er zijn ook nog gewoontes, ziekten en aandoeningen waarvan we niet precies weten of en hoe ze invloed hebben op de gezondheid van moeder en kind. Omdat we als zorgverleners samen met zwangere vrouwen streven naar een optimale zorg van moeder en kind, is het belangrijk om hier onderzoek naar te doen. Als verloskundige sta ik dan ook volledig achter de PRIDE Study. Met de huidige kennis adviseer ik de zwangeren van vandaag. Met jouw deelname aan de PRIDE Study wordt mijn kennis groter en verbetert de zorg voor de zwangeren van morgen.”  

Dit artikel is geschreven door PRIDE Study

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Magazine

    • Mijn week

    • Zoeken

    • Dashboard