1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Recept week 9: snelle wok met tofublokjes

    Gepubliceerd op: 4-9-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken Gepubliceerd op: 4-9-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    Geschreven door: ZP® - Recepten voor zwangerschapswekenMedisch rereviewd door: Linda Rentes
    Een makkelijke maaltijd voor jullie deze week, niet te zwaar en snel te bereiden. De gember in dit gerecht is goed voor zwangere vrouwen, omdat het op een natuurlijke manier helpt tegen misselijkheid.

    Belangrijk in de hele zwangerschap, maar speciaal de eerste maanden, is dat je zoekt naar maaltijden die je goed verdraagt.

    Ingrediënten

    (voor 2 personen)

    • 400 g oosterse roerbakgroenten
    • 130 g volkoren basmatirijst
    • 180 g spicy wokblokjes
    • 2 teelepels gemberpoeder
    • 2 eetlepels bakolie
    • 3 eetlepels sojasaus (of ketjap)
    • zout en peper naar smaak

    Dit wokgerecht brengen we onder andere op smaak met gemberpoeder.
    In Nederland gebruiken we gember vaak in koek en gebak.
    Gember heeft een lange geschiedenis van gebruik als medicijn, maar wist je dat gember ook al heel lang gebruikt wordt als kruidengeneesmiddel?
    Het wordt onder andere gebruikt tegen misselijkheid, maagklachten en pijn. Verder kan gember een verwarmend effect hebben en de bloedcirculatie stimuleren.

    Bereidingswijze

    Breng water aan de kook en kook hierin de rijst gedurende 12 minuten.
    Verwarm ondertussen bakolie in een wok (of grote koekenpan) en bak de oosterse roerbakgroenten circa 5 minuten op een hoog vuur. Voeg sojasaus, gemberpoeder, zout en peper naar smaak toe.
    Verhit ondertussen olie in een andere koekenpan en bak de wokblokjes 5 minuten op een hoog vuur.
    Giet de rijst af. Serveer de rijst met de roerbakgroenten en strooi de wokblokjes erover.

    Bron: www.ekomenu.nl/snelle-wok.html

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard