img
Kanaal: ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken
Voor elke zwangerschapsweek een specifiek recept, met de voedingsstoffen die je dan net nodig hebt. De lekkerste recepten voor tijdens de zwangerschap!

Recept week 27: Venkel-aardappelsalade

Venkel is een gezonde groente met weinig calorieën en bevat veel mineralen. Bij het recept van deze week zit gerookte Forel. Forel hoort bij de vette vissoorten. De vetzuren zijn belangrijk bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

We verhitten de forel in dit gerecht om zeker te zijn dat bacteriën niet overleven. Lust je nu echt geen vis, koop dan walnoten en verkruimel die door de salade. Zo eet je lekker en gezond!

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 500 gr aardappels (Arinda)
  • 45 gr gemengde kiemen
  • 0,5 st ijsbergsla
  • 1 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 120 gr biologische, gerookte forel
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Was de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.
Breng intussen water aan de kook. Was de kiemen in een zeef en schenk het kokende water erover. Spoel daarna koud af en zet opzij. Was de ijsbergsla, snijd in vieren en vervolgens in fijne reepjes.

Was de venkelknol, snijd deze in de lengte doormidden en verwijder de onderkant en het loof. Snijd in dunne halve ringen. Kook de venkel de laatste 5 minuten met de aardappelen mee. Giet daarna het water af en laat rustig uitdampen.

Pel en snipper de ui heel klein (of in flinterdunne halve ringen). Was de appel en snijd in kleine blokjes.

Voor de dressing klop je mayonaise los met yoghurt, olijfolie extra vierge, peper en zout. Doe er dan de aardappels, appel, venkel, ijsbergsla, de helft van de kiemen en de rode ui bij en hussel alles goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Verhit de forel, breek of snijd de forel in royale stukken. Serveer de lauwwarme aardappelvenkelsalade op een mooi bord, leg de forel erop.
Garneer met de rest van de kiemen en eventueel wat venkelgroen.

Bron: www.ekomenu.nl/venkel-aardappelsalade.html

Auteur van dit artikel:
Linda Rentes - 9maandenmenu.nl
Ik ben Linda Rentes, co-founder van www.9maandenmenu.nl. Ik heb ruim 25 jaar ervaring als verloskundige. Van 2013 tot en met 2016 was ik voorzitter van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen). Het is mijn missie om met gezonde voeding een fitte moeder en gezonde start voor jullie baby te bevorderen.

Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!