img
Kanaal: Recepten voor alle zwangerschapsweken
Voor elke zwangerschapsweek een specifiek recept, met de voedingsstoffen die je dan net nodig hebt. De lekkerste recepten voor tijdens de zwangerschap!

Recept week 20: Tomaten-paprikasoep

Paprika’s en tomaten zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en kleuren. De één smaakt wat zoeter dan de ander. Als je een halve paprika eet, heb je al de hele aanbevolen hoeveelheid vitamine C van een dag binnen.

Ingrediënten

(voor 1,5 liter soep)

  • 3 rode puntpaprika’s
  • ongeveer 6 tomaten
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s en de tomaten in parten, en snipper de ui. Zet een grote pan op het vuur, fruit de ui en pers de knoflook er boven uit. Voeg een klein beetje water toe en de bouillonblokjes, voeg de tomaten en paprika toe en roer alles door elkaar.

Hierna voeg je water toe aan de pan tot het geheel onder water staat, laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken. Ga hierna met de staafmixer aan de slag om het tot een gladde soep te krijgen.

Mocht je niet van velletjes houden, dan kan je de soep even door een zeef halen. Voeg zout en peper naar smaak toe, en je bent klaar!

Tip

Vries het in porties in, en zo geniet je iedere dag van je dagelijkse groenten!

Bron: 9maandenmenu.nl/recept-tip-paprika-tomaten-soep/

Auteur van dit artikel:
Linda Rentes - 9maandenmenu.nl
Ik ben Linda Rentes, co-founder van www.9maandenmenu.nl. Ik heb ruim 25 jaar ervaring als verloskundige. Van 2013 tot en met 2016 was ik voorzitter van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen). Het is mijn missie om met gezonde voeding een fitte moeder en gezonde start voor jullie baby te bevorderen.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!