1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

    Blijf op de hoogte!

    Ontvang nieuws speciaal voor jou!

    ZwangerPartnerkalenderPartner week 7

    Partner week 7

    ZP® - Voor de partner

    , 16 juli 2021 19:48Laatste update op: 9 mei 2022 20:25

    Jullie zijn nu ruim een maand en twee weken zwanger. De baby is de afgelopen week flink gegroeid en is nu zo groot als een erwt! Dat is dubbel zo groot ten opzichte van vorige week. Een erwt klinkt nog erg klein, maar dit is al haast 10.000 keer zo groot wanneer je het vergelijkt met de grootte van de baby na de bevruchting!

    Dit gebeurt er met jullie baby in zwangerschapsweek 7

    De groei van de baby vond tot nu toe nog met name plaats in het hoofdje. Elke minuut worden 100 nieuwe hersencellen gegenereerd, als dat geen slim kindje wordt!

    Vanaf de zevende week begint de groei van de ledematen van de baby; de armen en benen. Het duurt nog even voordat deze zich echt goed gaan vormen, nu zien ze er nog uit als ‘peddels’. Ook de ontwikkeling van de mond en tong van de baby starten deze week. Daarnaast zitten de nieren van de baby nu op de juiste plek en zal je baby binnenkort urine gaan produceren.

    Jij als partner in zwangerchapsweek 7

    Kijk niet raar op als je partner zin krijgt in de raarste combinaties qua voedsel. Onder de invloed van de zwangerschapshormonen kan een zwangere vrouw een afkeer of juist een voorkeur krijgen voor voedsel waar ze nooit eerder zin in had. Ook kan ze nu nog last hebben van (ochtend)misselijkheid. Misschien heeft jouw partner wel last van brandend maagzuur, vocht vasthouden of hoofdpijn. Het beste wat je kunt doen is in de gaten houden of je partner wel alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en haar helpen gezonde, makkelijk te verteerbare maaltijden te koken. En er natuurlijk gewoon voor haar zijn!

    Ook kunnen jullie je deze week gaan oriënteren op de prenatale screening. De meeste baby's zijn bij de geboorte gezond. Bij 3 tot 5% van alle pasgeborenen wordt een aangeboren afwijking vastgesteld. Bij een deel hiervan is het mogelijk de afwijking al voor de geboorte vast te stellen door bijvoorbeeld een combinatietest of NIPT.

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursussen

    • Community

    • Dashboard