1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Partner week 6

  Gepubliceerd op: 7-16-2021Bewerkt op: 7-19-2021
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 7-16-2021Bewerkt op: 7-19-2021
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner
  Vanaf deze week klopt het hartje van jullie baby! Ook de basis van de bloedsomloop wordt aangelegd. Wanneer je partner acht/negen weken zwanger is, gaan jullie voor het eerst naar de verloskundige. Dat zit er dus bijna aan te komen!

  Dit gebeurt er met jullie baby in zwangerschapsweek 6

  De baby is al drie keer groter dan vorige week en heeft een regelmatige hartslag. De hartslag is nog wel twee keer zo snel als het hart van een volwassene. De hersenen worden nu ook gevormd. Je baby heeft de grootte van een sesamzaadje.

  Doordat het hartje al wat sneller klopt heeft de baby nu een primitieve bloedsomloop. Het is nog te vroeg voor het hartje om bloed rond te pompen in het lijfje, dit komt later pas. Deze week groeien ook de bobbeltjes in het lijfje uit tot iets grotere uitsteekseltjes, die later zullen uitgroeien tot armen en benen.

  Jij als partner in zwangerschapsweek 6

  Als je rookt en daar nog niet mee was gestopt, is het nu een goed idee om daarmee te stoppen. Of in ieder geval om ermee te stoppen in het bijzijn van je zwangere partner, en het zo langzaam af te bouwen. Het inademen van de rook van jouw sigaret kan hetzelfde negatieve effect hebben op de baby als wanneer een zwangere zelf rookt. Als je er nu mee stopt, hoef je je daar ook niet meer druk om te maken wanneer de baby er eindelijk is. Leer hier meer over misverstanden over roken tijdens de zwangerschap

  Samen moeten jullie bij voorkeur al in het eerste trimester al de kraamzorg en de kinderopvang geregeld hebben. Dit moet al zo snel gebeuren omdat anders de kinderopvang en kraambureau van jullie voorkeur al vol kan zitten. Begin dus alvast de speurtocht naar de perfecte opties!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard