1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Partner week 6

  Gepubliceerd op: 16 juli 2021 18:43Bewerkt op: 19 juli 2021 17:34
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 16 juli 2021 18:43Bewerkt op: 19 juli 2021 17:34
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner

  Dit gebeurt er met jullie baby in zwangerschapsweek 6

  De baby is al drie keer groter dan vorige week en heeft een regelmatige hartslag. De hartslag is nog wel twee keer zo snel als het hart van een volwassene. De hersenen worden nu ook gevormd. Je baby heeft de grootte van een sesamzaadje.

  Doordat het hartje al wat sneller klopt heeft de baby nu een primitieve bloedsomloop. Het is nog te vroeg voor het hartje om bloed rond te pompen in het lijfje, dit komt later pas. Deze week groeien ook de bobbeltjes in het lijfje uit tot iets grotere uitsteekseltjes, die later zullen uitgroeien tot armen en benen.

  Jij als partner in zwangerschapsweek 6

  Als je rookt en daar nog niet mee was gestopt, is het nu een goed idee om daarmee te stoppen. Of in ieder geval om ermee te stoppen in het bijzijn van je zwangere partner, en het zo langzaam af te bouwen. Het inademen van de rook van jouw sigaret kan hetzelfde negatieve effect hebben op de baby als wanneer een zwangere zelf rookt. Als je er nu mee stopt, hoef je je daar ook niet meer druk om te maken wanneer de baby er eindelijk is. Leer hier meer over misverstanden over roken tijdens de zwangerschap

  Samen moeten jullie bij voorkeur al in het eerste trimester al de kraamzorg en de kinderopvang geregeld hebben. Dit moet al zo snel gebeuren omdat anders de kinderopvang en kraambureau van jullie voorkeur al vol kan zitten. Begin dus alvast de speurtocht naar de perfecte opties!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard