1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Partner week 5

  Gepubliceerd op: 7-15-2021Bewerkt op: 7-19-2021
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 7-15-2021Bewerkt op: 7-19-2021
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner
  Er is al heel wat gebeurd in het lichaam van je partner. In een paar weken zijn twee losse cellen getransformeerd tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes. De grootte van je baby is nu ongeveer drie millimeter.

  Dit gebeurt er met je baby in zwangerschapsweek 5

  Aan het einde van deze week zal het hartje van de baby voor de eerste keer slaan. De verloskundige kan dit nog niet horen, aangezien je baby nog goed verstopt zit achter je schaambotje. De cellen bereiden zich nu ook voor om de verschillende delen van het lichaam te gaan ontwikkelen. Je baby is zo groot als een peperbolletje en lijkt wel een minuscuul kikkervisje, compleet met hoofd, staart en rug!

  Je baby zal er natuurlijk niet blijven uitzien als een kikkervisje. Vanaf week 11 is deze vorm helemaal verdwenen. De hersenen en ruggenmerg worden in week 5 van de zwangerschap gevormd, net zoals de bloedsomloop en het hartje. Dit heeft het embryo hard nodig om in een hoog tempo te groeien!

  Jij als partner in zwangerschapsweek 5

  Je partner kan nu beter het schoonmaken van de kattenbak vermijden. In de ontlasting van katten kan namelijk de bacterie toxoplasmose zitten, die schadelijk kan zijn voor de ongeboren baby. Neem dit taakje dus van haar over, net als het tuinieren: in de aarde kan namelijk de ook toxoplasmose zitten.

  De hormonen gaan nu alle kanten op in het lichaam van je partner, want er verandert ontzettend veel. Dit kan niet alleen zorgen voor stemmingswisselingen, maar ook voor (extreme) vermoeidheid. Extra lief voor je partner zijn is dus een groot gebaar!

  Hebben jullie al een verloskundigenpraktijk gevonden? Zo niet, dan is het een goed idee om daar deze week naar op zoek te gaan.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard