1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Partner week 4

  Gepubliceerd op: 7-15-2021Bewerkt op: 7-19-2021
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 7-15-2021Bewerkt op: 7-19-2021
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner
  Wanneer er voldoende van het HCG hormoon is aangemaakt, is het mogelijk om de zwangerschap te 'meten' door middel van een zwangerschapstest.

  Dit gebeurt er met jullie baby in zwangerschapsweek 4

  Het embryo bestaat nu uit drie verschillende lagen, die zich uiteindelijk zullen ontwikkelen tot verschillende lichaamsdelen van je baby. De binnenste laag zal uitgroeien tot de lever en longen, de middelste laag bevat het hart, de botten, de spieren en de geslachtsorganen. De buitenste laag zal het haar, de huid, de ogen en het zenuwstelsel van jullie baby maken.

  Het embryo splitst zich nu ook op in twee delen. Het ene deel wordt de placenta die de baby voorziet van voeding en belangrijke voedingsstoffen en het andere deel is de embryo zelf die nu kan beginnen met groeien en ontwikkelen.

  Jij als partner in zwangerschapsweek 4

  Je hoeft als partner in deze week nog niet veel na te denken over alles wat er later in de zwangerschap geregeld moet worden. Geniet er nog maar eerst flink van het idee dat jullie straks ouders worden, en laat het allemaal maar even goed bezinken.

  Wél kan je vast een afspraak inplannen voor je zwangere partner bij de tandarts of mondhygiënist, eventueel om samen te gaan. Tijdens de zwangerschap is het namelijk belangrijk dat je een tandvleesontsteking voorkomt, omdat dat negatieve gevolgen kan hebben voor de baby en moeder.

  Alhoewel het buikje van je partner nog lang niet zichtbaar zal worden, kan ze wel steeds meer last krijgen van zwangerschapskwaaltjes onder de invloed van de zwangerschapshormonen. Misselijkheid, stemmingswisselingen, verminderde of juist meer eetlust, vermoeidheid en vergeetachtigheid kunnen daar allemaal bij horen. Ben er dus vooral voor je partner, en geniet samen van het prille leven in haar buik wat waarschijnlijk alleen nog jullie weten!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard