1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Partner week 3

  Gepubliceerd op: 7-15-2021Bewerkt op: 7-19-2021
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 7-15-2021Bewerkt op: 7-19-2021
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner
  Door de haartjes in de eileiders wordt het ‘klompje cellen’ wat later een embryo za worden, naar de baarmoeder geduwd. Dit duurt 5 tot 7 dagen. Aangekomen in de baarmoeder zal het zich innestelen in de baarmoederwand. Vanaf dit moment wordt het vruchtje een embryo genoemd.

  Dit gebeurt er met jullie baby in zwangerschapsweek 3

  In week 3 heeft de bevruchte eicel de baarmoeder bereikt, waar hij een goed plekje zal zoeken om zich definitief te nestelen. Hierna kunnen de eerste zwangerschapssymptomen komen! De innesteling voelt een beetje als lichte krampen in de buik, wat ook wel innestelingspijn wordt genoemd. Dit zijn eigenlijk een soort van lichte menstruatiekrampen die een paar dagen kunnen aanhouden.

  Jij als partner in zwangerschapsweek 3

  Onder de invloed van het hCG hormoon (ook wel het zwangerschapshormoon genoemd) zal je partner misschien al last krijgen voor zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid, pijnlijke borsten, stemmingswisselingen en veranderende eetlust. Goed om te weten dus en om er voor je partner te zijn als zij wat gevoeliger is dan normaal. Ook kan ze nu minder energie hebben dan normaal omdat het embryo zich in rap tempo ontwikkelt.

  Zijn jullie bewust aan het zwanger te raken? Dan zijn jullie vast erg enthousiast als deze de week de menstruatie van je partner uitblijft. Echter kunnen jullie pas écht zeker zijn van de zwangerschap in week 4, waarin het hCG hormoon voldoende aanwezig is om het te meten met een zwangerschapstest. Pas dan is die echt betrouwbaar.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard