1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Week 24 Partner

  Gepubliceerd op: 4-24-2017Bewerkt op: 4-7-2023
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 4-24-2017Bewerkt op: 4-7-2023
  Geschreven door: ZP® - Voor de partnerMedisch rereviewd door: David Borman - aanstaande-vaderdeskundige
  Ook vanaf de buitenkant is de baby nu duidelijker te voelen, wat natuurlijk leuk is voor jou als partner. Om goed te kunnen groeien slaapt de baby nog wel het grootste gedeelte van de dag, tot wel 20 uur! Hij of zij is nu 32 centimeter lang en weegt 560 gram. Lees hier verder wat er allemaal gebeurt in week 24 van de zwangerschap.

  3D echo

  Als je graag een 3D pretecho wilt laten maken is dit een mooie periode, aangezien jullie kind nu wat voller wordt in het gezichtje. Tot ongeveer 27 weken zwangerschap past hij of zij vaak het mooist op het beeldscherm. Hierna wordt je baby zo groot dat dit moeilijker wordt.

  Levensvatbaar(?)

  Veel mensen gaan er van uit dat een kindje rond 24 weken levensvatbaar is. Medisch gezien klopt dit soms. De overlevingskans bij een extreme vroeggeboorte neemt toe bij elke zwangerschapsweek vanaf nu.
  Realiseer je wel dat overleven niet hetzelfde is als ‘gezond leven’. Hoe eerder kinderen geboren worden, hoe groter de kans op handicaps. Hoe verder de zwangerschap (bij voorkeur na 30 weken) gevorderd is, hoe groter de kans dat een kind er niks aan over houdt.

  Nog vliegen?

  Bij de meeste vliegmaatschappijen mag je tot een zwangerschapsduur van 34 weken vliegen. Check dit wel altijd even van te voren. Soms kan het nodig zijn om een vliegverklaring mee te nemen. Deze kan één van de praktijkassistentes aan je meegeven.

  Dat jouw vrouw na 34 weken niet meer mag vliegen heeft niet te maken met de gezondheid van haar of van jullie kindje, maar met het feit dat de vliegmaatschappij niet het risico wil lopen dat ze tijdens de vlucht gaat bevallen. Of je nu met het vliegtuig of met de auto op vakantie gaat, zorg dat ze regelmatig even de benen strekt of een stukje wandelt, dit is belangrijk om trombose te voorkomen. Let er ook op dat ze voldoende drinkt, zo kun je ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk vocht gaat vasthouden tijdens de reis.

  Tip

  Als je op vakantie gaat, vraag dan een uitdraai van de zwangerschapskaart aan onze verloskundige of praktijkassistente. Je hebt dan altijd informatie over de zwangerschap bij je, voor als er een probleem ontstaat op reis en je daar een ziekenhuis of dokter moet bezoeken.

  Jouw vrouw ontvangt wekelijks een e-mail met daarin waardevolle informatie over haar zwangerschapsweek. Hier vind je de informatie die zij deze week ontvangt

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard