1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  ZwangerPartnerkalenderPartner week 2

  Partner week 2

  ZP® - Voor de partner

  , 15 juli 2021 16:54Laatste update op: 19 juli 2021 17:32

  Een zaadcel zal in deze week de eicel bevruchten in de eileider en de reis verder maken naar de baarmoeder voor de innesteling! Als de zaadcel een X-chromosoom bevat zal er een meisje groeien en bij een Y-chromosoom een jongen!

  Deze week wordt dus de eicel van je partner bevrucht, waarvan zij niks zal merken. Dit gebeurt tijdens de eisprong. Die eisprong kan je merken aan verschillende symptomen, zoals lichte krampen, veranderende afscheiding en een stijging in de lichaamstemperatuur. Ook kan je partner rond de eisprong meer zin krijgen in seks.

  Na de bevruchting van de eicel die deze week plaatsvindt, zal de eicel zich nestelen in de baarmoedermond. Vanaf dan zal je partner steeds meer zwangerschapssymptomen krijgen, zoals misselijkheid, verminderde of veranderende eetlust, gevoelige borsten en misschien een innestelingsbloeding.

  Wist je dat jouw spermakwaliteit een grote rol speelt bij het zwanger raken? Zijn jouw zaadcellen in optimale gezondheid, dan is de kans groter dat jullie sneller zwanger zullen raken. Voedingsstoffen zoals vitamine C, selenium en zink spelen een grote rol bij de aanmaak van zaadcellen. Dus zorg ervoor dat je hiervan genoeg binnenkrijgt via je voeding!

  Ook foliumzuur kan helpen bij een betere zaadkwaliteit. Samen aan de foliumzuurdus! Roken en alcohol hebben trouwens een negatief effect op de zaadkwaliteit, dus dat kun je in deze periode beter even laten.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard