1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Partner week 14

  Gepubliceerd op: 26 juli 2021 03:09Bewerkt op: 7 februari 2106 07:28
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 26 juli 2021 03:09Bewerkt op: 7 februari 2106 07:28
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner

  Dit gebeurt er met je baby als je 14 weken zwanger bent

  De baby is een en al beweeglijkheid, al kunnen jullie dat nog niet voelen. Het trappelt met de beentjes, zwaait met de handjes (op een echo is dat soms heel mooi te zien), balt die handjes tot vuistjes en kan zelfs al gekke gezichten trekken. Ondertussen zwemt het rond in het vruchtwater; het heeft immers nog alle ruimte. Af en toe port het met een elleboog of voetje tegen de baarmoeder. Pas over een paar weken zal je van die zachte bewegingen iets gaan voelen.

  Ook de stembanden van jullie kindje zijn nu klaar, alleen kan de baby natuurlijk nog geen geluid maken, want daarvoor heeft hij of zij lucht nodig. De baby krijgt nu ook wat donshaartjes. Daarmee wordt het hele lijfje bedekt. Die donsharen blijven zitten tot ongeveer de zevenendertigste week. Waarschijnlijk dienen ze om het huidsmeer dat door de talgkliertjes wordt aangemaakt op zijn plek te houden. Huidsmeer is weer nodig om de huid van het kindje te beschermen tegen het inwekende effect van het vruchtwater en tegen infecties. Komt je kindje iets eerder ter wereld dan 40 weken, dan kunnen er nog fijne haartjes op de schouders, de rug en het gezichtje zitten.

  Jij als partner in zwangerschapsweek 14

  Je partner is al voorgelicht over voeding. Wat mag ze eten, wat niet en waarom juist niet. Je kunt haar helpen door te proberen samen op gezonde voeding te letten. De algemene stelregel is dat gezond en gevarieerd het beste is. Zij levert tenslotte de voedingsstoffen voor de groei en bouw van jullie kind.

  Maar ook voor jou is gezond eten belangrijk. De periode straks na de bevalling zal een periode zijn waarin je op momenten je reserves zal moeten aanspreken en het is daarom belangrijk dat je nu al werkt aan een goede conditie. Dus gezond eten, voldoende rust en af en toe lichamelijke inspanning. En natuurlijk kun je de zwangere helpen door niet voor haar neus een broodje Americain Filet of een lekker medium done biefstukje te gaan eten.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard