1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Partner week 12

  Gepubliceerd op: 7-26-2021Bewerkt op: 12-23-2022
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 7-26-2021Bewerkt op: 12-23-2022
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner
  Een echte mijlpaal, want de baby hoeft nu alleen nog maar te groeien! De belangrijkste organen zijn gevormd en het gewicht van de baby is nu 20 gram. Vanaf deze termijn lukt het vaak om naar het hartje van het kindje te luisteren.

  Dit gebeurt er met de baby in zwangerschapsweek 12

  De hartslag van de foetus ligt tussen de 110 en 160 slagen per minuut en zijn borst begint op en neer te gaan. Het oefenen van de toekomstige ademhalingsbewegingen is begonnen. De gezichtstrekken worden steeds duidelijker, maar helaas kun je dat nog niet zien. De hypofyse (een kliertje onder hersenen) zorgt er nu voor dan je baby zelf hormonen kan aanmaken. Omdat de organen nu compleet zijn en op hun plaats zitten, hoeft de baby de volgende weken alleen nog maar te groeien!

  De vingers en tenen hebben zich nu helemaal gevormd en er komen ook al nageltjes aan. De baby kan zelfs al op zijn of haar duimpje zuigen. Vruchtwater wordt ingeslikt en uitgeplast om zo te leren slikken en drinken. Overigens wordt ditzelfde vruchtwater elke dag volledig ververst, waardoor de afvalstoffen voortdurend worden afgevoerd.

  Jij als partner in zwangerschapsweek 12

  De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn nu officieel voorbij, wat ook betekent dat het tweede trimester er bijna aan zit te komen. Dat is de fase waarin je het meerendeel van de belangrijke (financiële) zaken zult moeten regelen, zoals het kopen van de babyuitzetlijst, het regelen van het Geboorteverlof en het regelen van de kraamzorg en kinderopvang, als je dat nog niet hebt gedaan. Goed idee om je dus nu alvast op deze zaken te oriënteren!

  Veel koppels kiezen ervoor om vanaf de 12 weken de zwangerschap bekend te maken, omdat nu de kans op een miskraam aanzienlijk is afgenomen. Hebben jullie de omgeving dus nog niet verteld over de zwangerschap? Dan is nu een goed moment om dat te doen! Lees hier meer over de verschillende manieren om jullie zwangerschap bekend te maken.

  Daarnaast krijgen jullie in week 12 de eerste termijnecho aangeboden. Hierbij wordt uitgerekende datum vastgesteld en zien jullie voor het eerst de kleine foetus in je partners baarmoeder. Een bijzonder moment om bij te mogen zijn als partner!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard