img
Zwangere vrouw oriënteert zich op overstappen zorgverzekering
Kanaal: ZP® - Zwangerschap & Babykalender
Het officiële zwangerenportaal.nl kanaal met geverifieerde informatie van professionals. Wanneer je je abonneert op dit kanaal, ontvang je wekelijks relevante informatie voor jouw week: de weekmail en daaraan gerelateerde artikelen.

Overstappen van zorgverzekering tijdens de zwangerschap 2020: wat is van belang voor jou?

Je hebt nog maar even de tijd om te veranderen van zorgverzekering! Ben je zwanger en heb je dus veranderende behoeftes, dan is het een goed idee om te kijken of je zorgverzekering nog wel bij je past. Is dit niet het geval, dan is het tijd om over te stappen op een andere zorgverzekering! Voordat je dit doet, is het van groot belang dat je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt. Waar en hoe je dit doet, lees je hier.

Overstappen tijdens de zwangerschap

Overstappen naar een andere zorgverzekering kun je ieder jaar aan het eind van het jaar doen, zo in de maand december. De meeste verzekeraars maken namelijk rond oktober of november de nieuwe voorwaarden van het volgende jaar bekend. Je kunt je vanaf die maanden dus gaan verdiepen in de zorgverzekering die het beste bij jou past tijdens je zwangerschap. De nieuwe zorgverzekering gaat dan in vanaf 1 januari 2020 en loopt het gehele kalenderjaar. Voor 1 januari overstappen geeft je dus nog maar eventjes de tijd om zorgverzekeraars te vergelijken en er eentje te kiezen!

Zorgverzekeraars vergelijken voordat je een keuze maakt is een uitstekend idee. Je kunt dit doen bij bijvoorbeeld Independer. Vooral nu het niet alleen om jouw gezondheid gaat, maar ook die van je baby, is de geschikte zorg van groot belang.

Zorgbehoeften tijdens de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent heb je waarschijnlijk andere zorgbehoeften dan wanneer je niet zwanger bent. Een basisverzekering is dan ook voor vele zwangere vrouwen niet meer genoeg. Vele zorgkosten die je dan maakt tijdens de zwangerschap worden dan namelijk niet vergoed. Wil jij zekerheid hebben wat betreft de vergoeding van zorgkosten tijdens de zwangerschap? Dan zal je moeten overstappen.

Zaken zoals een vrijwillige ziekenhuisbevalling, eigen bijdrage voor de kraamzorg, de combinatietest zonder medische noodzaak, fysiotherapie en verschillende leuke zwangerschapscursussen worden allemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Meer informatie over alles wat wel en niet wordt vergoed vanuit je basisverzekering vind je hier.

Zie jij dat je waarschijnlijk aanvullende zorg gaat nodig hebben tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling? Dan is het nu de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, voordat het niet meer kan!

Tips voor het kiezen van een zorgverzekering als je zwanger bent

Het klinkt misschien een beetje suf en niet precies waar je zin in hebt wanneer je zwanger bent; een zorgverzekering uitzoeken. Maar het kan je vele hoge kosten besparen als alle aanvullende zorg tijdens je zwangerschap wordt vergoed. Hier volgen wat tips voor het uitzoeken van de beste zorgverzekering wanneer je zwanger bent:

  • Vergelijk alle zorgverzekeringen! Dit kan je honderden euro’s besparen op jaarbasis. Bij Independer kun je erg gemakkelijk zorgverzekeraars vergelijken. Hier vind je 36 van de 39 zorgverzekeraars terug.

  • Je partner hoeft niet perse mee te veranderen van zorgverzekering. Hij kan gewoon bij zijn basisverzekering blijven om zo kosten te besparen!

  • Kies altijd op basis van jouw behoeftes en wensen. Een aanvullende verzekering kan dan nog zo afgesteld zijn op zwangere vrouwen, maar als er voornamelijk zorg tussen zit waar jij geen gebruik van gaat maken, kies dan een andere die wél bij jou past.

Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!