1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Ontspanning tijdens de zwangerschap

  Af en toe lekker ontspannen is onmisbaar voor een gezonde zwangerschap. Hier volgen 6 handige tips!

  Terug

  Ontspanning tijdens de zwangerschap

  Geschreven door: ZP® - Magazine
  ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine
  Ben je zwanger? Dan komen er vast een hoop dingen op je af! Maar vergeet je niet af en toe ook een momentje voor jezelf te pakken? Een ontspannen en gezonde mama to be draagt namelijk ook bij aan een gezond kindje straks. Zorgen voor genoeg ontspanning in je zwangere leven is dus hartstikke belangrijk. Hier geven we je een aantal handige ontspanningstips!

  Warm bad

  Een warm bad is simpel maar toch o zo ontspannend. Even je spieren, je dikke buik, benen en rug laten bijkomen in het warme water. Een lekkere fles badolie erbij en jouw mini-spa is helemaal af. Je hebt het verdiend! Een warm bad kan helpen tegen rusteloze benen, rugpijn , bandenpijn, obstipatie en kan je helpen ontspannen.

  Pranayama

  Dit is een stuk makkelijker dan dat het klinkt! Bij de ademhalingstechniek Pranayama maak je gebruik van een ademhalingsoefening die helpt ontspannen en helpt je zuurstof op peil te houden. Doe dit door ontspannen te zitten, een hand op je buik te leggen en de andere onder je ribben. Haal langzaam diep adem door je neus en visualiseer hierbij hoe je longen zich vullen met lucht. Hou dit een paar seconden vast en adem uit door je mond. Doe dit zo’n 10 keer totdat jij voelt dat je weer ontspannen bent.

  Een dagje sauna of spa

  Een dagje sauna kan helpen om je weer helemaal te resetten. Doe dit met je partner, een vriendin of gewoon in je eentje. Van sauna naar zwembad hoppen was nog nooit zo fijn geweest nu je zwanger bent. En pak ook zeker eens een heerlijke zwangerschapsmassage zwangerschapsmassage om de dag helemaal af te maken! Kijk je wel uit met duizeligheid als je net uit een warme sauna komt?

  Nachtrust

  Een goede nachtrust pakken is niet altijd zo gemakkelijk tijdens de zwangerschap, maar toch is het belangrijk dat je dit zo veel mogelijk pakt. Goed uitrusten in de nacht zal je veel rustiger maken overdag, met meer energie om van alles te doen. Kan je niet goed slapen door rusteloze benen, obstipatie, krampen of andere kwaaltjes? Eis dan je middagdutjes middagdutjes op en ga gewoon eens extreem vroeg naar bed om toch de nodige uurtjes te pakken!

  Blijf plezier maken

  Vrolijkheid en blij zijn geeft nieuwe energie en laat je ontspannen voelen. Je kunt dit uit kleine dingetjes halen, door bijvoorbeeld meer te lachen, meer te praten of gewoon iets te doen waar jij blij van wordt, bijvoorbeeld een wandeling in het park. Een vrijpartij met orgasme zal ook zorgen voor het ultieme gevoel van ontspanning!

  Geef je op voor een cursus zwangerschapsyoga

  Zwangerschapsyoga is niet alleen een goede manier om in beweging te blijven, maar daarnaast is het een uitstekende manier om te ontspannen. De rustige bewegingen zullen eraan bijdragen dat jij je weer helemaal ontspannen en opgeladen voelt. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan verschillende ademhalingstechnieken, die ook erg ontspannend werken en je kunnen helpen tijdens de bevalling.

  Hoe gaat het mentaal met je?

  Tijdens de zwangerschap komt er veel op je af, en moet je aan een hoop dingen denken. Denk aan alle spullen die je moet aanschaffen, de hormonale veranderingen, de voorbereiding op de bevalling en je wereld die op het punt staat om op zijn kop te worden gezet. Check dus regelmatig bij jezelf in of het niet allemaal te veel wordt. Probeer eens aan mindfulness te doen om wat meer rust en ruimte in je hoofd te creeëren. En neem contact op met je zorgverlever als je denk dat je te maken hebt met een prenatale depressie.

  Zwangerschapsyoga doen? Dat kan met onze cursus zwangerschapsyoga, deel van het online pakket van 12 cursussen, vergoed door de meeste zorgverzekeraars!